Hírek

Gyenge védelmek, garantált gólok!

Egy német és egy belga bajnokit néztünk ki ma magunknak...

Eintracht Frankfurt-Hamburg Mindkét fél betalál: IGEN!

A hazaiak rossz formában vannak, muszáj pontot, pontokat szerezniük. A védelmük viszont gyenge – gólváltással kalkulálunk…
A hazaiak egyre veszélyesebb vizekre eveznek. A piros-feketék már csak a 15. helyen tanyáznak, 21 forduló alatt mindössze 21 egységet gyűjtve. Armin Veh vezetőedzőnek fel kellene ráznia alakulatát, ugyanis a Wolfsburg elleni hazai sikert követően jött egy elfogadható augsburgi iksz, majd két vereség (otthon Stuttgart, idegenben Köln). E két fellépésen hétszer kapitulált a védelem, összességében pedig már 37 kapott gólnál járnak a frankfurtiak.
Otthon, a Commerzbank Arénában sem félelmetesek Husztiék, mérlegük 3-3-4, ehhez 17-20-as gólkülönbség passzol, érdekesség, hogy eddig csak a Bayern nem talált be nekik saját közönségük előtt. Meierék sem tétlenkednek, a bajorok mellett csak a Darmstadt úszta meg érintetlen hálóval a frankfurti kirándulást.
Az osztályozós Bréma egy pontra megközelítette Seferovicékat, így most már pontot, pontokat kellene szerezniük Aigneréknek. A keretben lesznek hiányzók, a balbekk eltiltott, két középpályás és egy négygólos csatár (Castaignos) sérült. Jó hír, hogy Zambrano visszatérhet a védelembe.
A Hamburg 26 pontnál jár, tehát nem szakadtak el az északiak még végérvényesen a veszélyes zónától. A piros-fehér-kékek idegenben idegenben kimondottan veszélyesek (4-2-4), és Labbadia fiai a rossz évkezdést követően rátaláltak a helyes útra: előbb remiztek a Kölnnel, majd legyőzték a Gladbachot (3-2). A csapat idegenben eddig csak három túráját úszta meg kapott gól nélkül…
A társulatban nem léphet pályára egy jobb bekk és két szélső középpályás sérülés miatt.
A hazaiaknak muszáj lesz támadniuk, és ismerve Meieréket, gólt várunk tőlük. Ugyanakkor a brigád védekezése nem éppen zárt, ezt pedig a hamburgi csatárok használhatják ki. Tippünk így: mindkét fél betalál!

FC Bruges – VC Westerlo Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik

Elkapta a fonalat a hazai együttes, gólos meccsen veri a kiscsapatot is!
Az FC Bruges 55 pontjával vezeti a belga pontvadászatot, a Jan Breydel Stadium-ban pedig 12-0-1 a statisztikája. A formája pazar, a legutóbbi hat bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, utolsó kettőn még csak gólt sem kaptak a kék-feketék. Sikereik értékét növeli, hogy két hete a 2. Gent, vasárnap pedig a 4. Oostende volt az ellenfél. Diabyék hazai gólkülönbsége is félelmetes, 33 rúgottra csak 9-et kaptak. Michel Preud’homme alakulata nem lesz teljes, ugyanis egy jobbszélső sérült, egy kilencgólos támadó pedig eltiltását tölti.
A Westerlo 26 pontjával csak a 14. – ha még egy pozíciót ront, máris a bennmaradásért kell osztályozót játszania. A tét tehát a vendégek számára sem kicsi. A társulat idegenben harmatos, 2-5-6-os mérlegükhöz viszonylag bátor, 17-29-es gólkülönbség passzol. Bob Peeters tanítványai eddig csak két túrájukon maradtam impotensek. A formájuk felfelé ívelő, utolsó nyolc bajnokijából csak kettőt veszített el, és megnyert négyet. A hétvégén a dobogós Standardot verték – a győzelem azonban áldozatokkal járt. Egy ötgólos csatár kisárgázta magát, így ma eltiltását tölti, rajta kívül sérülés miatt nem bevethető egy védekező középpályás és egy jobbhátvéd.
Egyértelműen a Brugge a találkozó esélyese, ám nem lepődnénk meg, ha a Westerlo is betalálna. Ezen logika mellett a legoptimálisabb fogadásnak a hazai siker és a +2.5 kombinációja tűnik. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik