Hírek

Spanyol EL-kalandok!

Ma két tippel támadunk ismételten!

Sevilla-Molde (0-1) 1!

A hispánok előnyt szereznek az északi visszavágóra – nem is kicsit…
A címvédő ezúttal a Bajnokok Ligájában kezdte a nemzetközi kupaszereplést, de az andalúzok csak a Mönchengladbachot tudták megelőzni, a Manchester City és a Juventus mögött a 3. helyen zártak a D-jelű kvartettben.
A La Ligában gyengébben kezdte a rajtot Unai Emery alakulata, ám az ősz derekára formába lendültek Gameiroék, és fel is jöttek a táblázaton. Otthon, a Ramon Sanchez Pizjuan-ban parádéznak a fehér-pirosak, és most már idegenben sem ütik-verik Banegáékat – igaz, a bajnokságban még továbbra is nyeretlenek a túrákon Nzoziék. A kupában is remekelnek Reyesék: a Celta ellen vívták ki a fináléba jutást, a döntőben majd a Barca vár a déli seregre.
A Sevillában Krychowiak és Pareja sérült, előbbi érzékeny veszteség a gárdának.
A Molde tavaly alaposan leszerepelt a bajnokságban, csak a 6. helyen zárt. Hiába hajráztak remekül a kékek, végül messze elmaradt a produkciójuk a várakozástól. A norvég bajnokság egyelőre áll, majd március 2. hétvégéjén indul útjára a labda, így egyelőre csak felkészülési mérkőzéseken tesztelhette alakulatát Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző. Az előjelek nem feltétlenül biztatóak, ugyanis Elyounoussiéknak nem igazán ment az elmúlt hetekben. Nem nyertek, és minden mérkőzésen legalább egy gólt kaptak. Korábban is a védekezéssel adódtak problémák, úgyhogy nagy kérdés, mennyire sikerült stabilizálni az együttes hátsó alakzatát.
Amennyire nem ment a társulatnak a pontvadászatban, annyira jól tolták a fiúk az EL-ben. Nehéz csoportot nyertek meg, megelőzve a Fenert, az Ajaxot és a Celticet. Ami kiemelendő, vendégségben nem kaptak ki, és mindannyiszor bevették az ellenfél kapuját.
Az északiak kerete nem lesz teljes, egy bekk eltiltását tölti még, egy középpályás pedig továbbra is sérült.
A párharcból a Sevilla továbbjutását várjuk, ám ehhez az kell, hogy a spanyolok szerezzenek tekintélyes előnyt a visszavágóra. Az az érzésünk, hogy ez össze is jön a piros-fehéreknek – kettővel győzhetnek. Aztán még egy észrevétel: Iborráék hazai ütközetein általában sok a szöglet – ma is várunk a házigazdától legalább 7-et, 8-at…

Valencia-Rapid Wien Mindkét fél betalál: IGEN!

A denevérek totálisan kiszámíthatatlanok – kimenetelre nem merünk fogadni, viszont gólokra annál inkább!
Maradjunk annyiban, hogy a december elején érkezett Gary Neville nem tudott csodát tenni a fehér-fekete együttessel. Az angollal is esetlegesen jönnek (vagy nem) az eredmények. A Mestallában rendre döntetleneznek – tisztelet a kivételnek, most hétvégén “óriási” diadalt arattak az ugyancsak “topformában” lévő Espanyol ellen (2-1). Formáról nem igazán lehet Negredoék esetében beszélni, hiszen bárhol, bármilyen eredményt képesek elérni. A védelemmel vannak bajok (és most nem a Barca elleni mészárlásra gondolunk csak), a bajnokságban október vége óta minden bajnokin kapitulált a hátsó alakzat…
Gayáék a BL-ben kezdték a nemzetközi kupakalandot, de a Zenit és a Gent mögött csak a 3. pozíciót kaparintották meg Feghouliék. Féltávnál még komolyabb célokban is gondolkodhattak volna a fiúk, ám az utolsó három csoportmeccsüket elveszítették Barraganék, így maradt az EL.
A keret közel sem lesz teljes. Eltiltott Vezo, sérült Javi Fuego és Abdennour.
A Rapid az Európa Ligában megnyerte csoportját, megelőzve a Villarrealt, a Plzent és a Dinamo Minszket. A zöld-fehérek csak az El Madrigalban nem lőttek gólt, öt siker mellett csak a sárgáknál véreztek el. Zoran Barisic vezetőedző jó kis alakulatot pakolt össze az osztrák fővárosban, amely a Bundesligában a Salzburg elsőszámú üldözőjévé lépett elő. Mindkét idei bajnokiját döntő fölénnyel nyerték meg a zöldek, a hétvégén az ősi rivális Austria Wient alázták meg idegenben (0-3). Apró szépséghiba, hogy a kupából kiestek az Admirával szemben.
A bécsieknél egy kapus, egy bekk és egy támadó középpályás sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb.
Igazán érdekes összecsapásra van kilátás a Mestallában. A Valencia totálisan kiszámíthatatlan csapat, a Rapid meglepheti a denevéreket. A találat mindkét alakulatban benne van – így a gólváltásra fogadunk!

Olvasói sztorik