Hírek

Mediterrán történetek…

Ma egy BL-mérkőzésnek és egy bajnokinak jártunk utána...

AS Roma-Real Madrid +2,5!

Noha az odavágók általában óvatos játékot hoznak, ma nem lesz hiány gólokban!
Az AS Roma komoly tervekkel vágott neki a bajnokságnak és a nemzetközi kupakalandnak – akkor még Rudi Garcia irányításával. Aztán elmaradtak az eredmények, és a gall szakembernek megköszönték az addigi munkáját. Jött Spalletti, akivel eddig nem megy rosszul a Roma – zsinórban négy sikert arattak a Serie A-ban, elől szépen jönnek a gólok, de azért hátul is…
A BL-ben a C-csoportból jutottak tovább a farkasok, a Barca tükörsimán lett az első, a bordó-sárgáknak viszont az utolsó pillanatig izgulniuk kellett. Végül azt a bravúrt követték el Dzekoék, hogy mindössze egy mérkőzést nyertek meg, mégis továbbléptek…
A rómaiaknál De Rossi, Totti és Torosidis játéka kérdéses.
A Realnál nagyjából hasonló volt a forgatókönyv: nagy tervek, eredménytelenség (azért ez relatív…), és Benitez máris az utcán találta magát. Zidane-nal jobban megy valóban a királyiaknak, ám ez egyelőre csak a La Liga 3. pozíciójához elegendő. A formára nem lehet panasz, szombaton mindenféle megerőltetés nélkül verték Ronaldoék 4-1-re a Bilabót.
A BL-ben a PSG sem tudta megelőzni Kroosékat, magabiztosan zártak az A-jelő kvartett élén James Rodriguezék. A gólokat csak úgy szórták, 19-3-as találati mutatóval zárták a csoportkört Modricék.
A madridiaknál Bale biztosan kihagyja a kilencven percet, mint ahogy Marcelo és Pepe is.
Spalletti érkezésével a Roma jobb lett az előrejátékban, de egyelőre a védelemből hiányzik a minőség. A Real ezt könnyedén kihasználhatja. Találatokkal kalkulálunk, hármat simán összehozhatnak a felek. tippünk így: +2.5!

Sporting Gijon-Barcelona 2-es és lesz 3 gól!

A Barca elképesztő formában száguld az újabb aranyérem felé, a gijoniak sem tudják feltartóztatni őket.
A Sporting Gijon a kiesés ellen harcol, 23 egységnél jár. Az elmúlt négy fordulóban eredményesen menekülnek Guerreróék: két siker után kétszer ikszeltek – legutóbb otthon a Rayo ellen, ebben az ütközetben azért több volt, hiszen kétszer is vezettek Abelardo fiai. Nyugalomra továbbra sincs semmi ok, ugyanis a vonal alatti Las Palmas 21-nél jár.
Otthon, az El Molinón-ban 3-4-4 a csíkosak mérlege, gólkülönbségük pedig 17-16, az utolsó öt bajnokiján betalált a Sporting. A keret nem lesz teljes, minden csapatrészben van egy-egy fontos hiányzó. Espinoza (bekk), Ndi (középpálya) és a tízgólos Sanabria (csatár) sérült.
A Barcelona vezeti a La Ligát, 23 mérkőzésen 57 pontot húztak be a katalánok. A dobogós Atletico 54-nél, a 3. Real 53-nál jár – egy mai siker megnyugtató távolságba repíthetné Suarezéket.
Luis Enrique együttese remek formát mutat hetek óta, Messiék egyszerűen képtelenek hibázni. És, ha még olykor elő is fordul, hogy kicsit döcögősebben teljesít a gépezet (pl a Levante ellen), akkor is képesek két góllal nyerni a gránátvörös-kékek. Neymarék idegenben is hatékonyak, 6-2-2 (16-9) a mutatójuk. A keret szinte teljes – így szinte lehetetlenség megfékezni Iniestáékat…
Meggyőződésünk, hogy győz a Barca, ám az erre adott szorzó nagyon alacsony. A Sporting taktikájára alapozzuk azt a tippünket, hogy nyernek a vendégek, de lesz a mérkőzésen legalább három találat. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik