Hírek

El és Bl!

Ma folytatódnak a küzdelmek mindkét kupasorozatban.

Fenerbahce-Lokomotiv Moszkva 1!

A legjobb 16 közé jutás a tét az Európa Ligában. A török együttes mellett szól a hazai pálya, no és nem mellékesen a félholdasok játékban vannak…
A Fenerbahce a Besiktassal vív különversenyt a bajnoki címért. E két alakulat elhúzott a mezőnytől, s noha a tabellát a Fener vezeti, veszített pontok tekintetében mégis a Fekete Sasok állnak jobban. A sárga-kékek kerete erős, a nyári nagybevásárlás jól sikerült, Nani és van Persie is gyorsan beilleszkedett, és már a gólok is jönnek a sztároktól.
Vitor Pereira vezetőedző csapata az EL-ben a 2. helyen lépett tovább, megelőzte a Celticet és az Ajaxot, nagy meglepetésre a Molde nyerte a kvartettet. A bajnokságban veretlen hazai környezetben, a nemzetközi porondon csak a norvég együttes tréfálta meg. A formája összességében jó, bár másfél hete kínos vereséget szenvedtek a gyengécske Antalyaspor vendégeként. A hétvégén már jobban ment Diegóéknak, 3-1-re győzték le a Kasimpasát.
A törökök kerete nem lesz teljes, Meireles sérült, van Persie is hagyott ki edzéseket, de a holland ott lehet a csapatban.
A Lokomotív Moszkva a 3. helyen telet az orosz élvonalban. A H-csoportot megnyerte a Sporting és a Besiktas előtt, csak egyszer kapott ki, akkor otthon a luzitánoktól. A pontvadászat majd csak március elején kezdődik, így tétmeccset már régen vívtak a piros-fehérek. A felkészülési időszakban vegyesen teljesítettek Samedovék, zömében északi alakulatokkal meccseltek, felemás sikerrel. Az együttes idegenben sem gyámoltalan, ezt bizonyította a nemzetközi porondon és Oroszországban egyaránt. Ma a stabilitáson lesz a hangsúly. A keretben Igor Cherevchenko vezetőedző a portugál-brazil Maiconra nem számíthat lapértesülések szerint – a csatár ugyan elutazik a többiekkel, de szerepeltetése erősen kérdéses.
A törökök otthon erősek, és játékban vannak. Ma előnyt szerezhetnek. Tippünk így: 1-es!

Benfica-Zenit 2-3 gól!

A luzitánok hajlamosak a gólos meccsekre, az oroszok nem annyira – köztes megoldást kerestünk, és találtunk!
A Benfica játékosai rossz szájízzel készülhetnek a mai BL-találkozóra, mivel pénteken hazai pályán 2-1-re kikapott az ősi rivális Portótól. A piros-fehérek így nem tudták beérni a Sportingot, ráadásul a kékek is feljöttek rájuk 3 pontra. Pedig korábban remek formának örvendett a lisszaboni alakulat, sorra nyerte a mérkőzéseit, így mindenképpen meglepetés volt az Estadio da Luz-ban elszenvedett zakó.
A BL-ben a C-csoportnak a 2. helyéről mentek tovább Gaitanék, az Atleticót nem tudták beérni, viszont a Galata-Asztana páros simán megelőzték. Otthon csak egyszer kaptak ki (a madridiaktól), a másik két mérkőzésüket megnyerték. Az együttes támadójátéka jó, viszont a védelem olykor komoly hibát vét. A keret nem lesz teljes, hiányzik Luisao, ő fontos bekk, Lisandro Lopez és Fejsa is sérüléssel bajlódott, de a két középpályás ott lehet a mérkőzésen.
A Zenit még a téli szünetét tölti, a bajnokság majd csak március elején folytatódik. A péterváriak nem lehetnek büszkék őszi produkciójukra, csak a 6. helyen tanyáznak, viszont hátrányuk csak 7 egység a listavezető CSKA Moszkvával szemben. Idegenben különösen sokat Hulkék, mérlegük alig volt jobb 50 százalékosnál (3-2-2). A BL-ben nagyon simán továbbjutottak a kék-fehérek, a Gent-Valencia-Lyon trió ellen 15 pontot szereztek, csak akkor kaptak ki Belgiumban, amikor már eldőlt, hogy továbbjutnak.
A felkészülési találkozókon jól teljesítettek Witselék, az északi riválisaikat verték. Persze, a puding próbája az evés, messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ezekből az eredményekből.
Fayzulin (kp.), Smolnikov (védő), Malafeev (kapus) sérült, Ryazantsev (kp.) visszatérése van esély.
A Benfica gólképes elől és hátul egyaránt – erre alapozzuk tippünket. AZ odavágók általában óvatosabb játékot hoznak, így a 2-3 találat tűnhet korrekt választásnak. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik