Hírek

Skót kettes és holland gólok

Ma megint két bajnokival támadunk!

Inverness-Aberdeen 2!

A vendégek harcban állnak a bajnoki címért – ma sem hibázhatnak!
A skót élvonalban a 26. fordulót rendezik. A hazaiak a középmezőnyben állnak, 29 ponttal a 7. helyen álltak a játéknap előtt. Otthon teljesen átlagosan tolják a kék-fehérek, mindenből 4-et “csináltak”. Ami a formájukat illeti, nos, a kupában menetelnek, a bajnokságban viszont botladoznak Tansey-ék. John Hughes vezetőedző négy játékosára sem számíthat a mai találkozón: minden csapatrészben egy-egy ember sérült.
Az Aberdeen tartja a lépést a Celtic-kel, 55 egységig jutottak eddig a piros-fehérek. Idegenben is erősek Derek McInnes tanítványai, 13 túrájuk nyolc zárul teljes sikerrel, egy remi mellett mindösszesen háromszor égtek meg. Az alakulat remek passzban van, zsinórban megnyert négy bajnokit, legutóbb idegenben 4-3-as sikert aratott – rá nem jellemző módon gólparádét tartottak Rooney-ék. A keretben egy fontos sérült van: a csapatkapitány, aki a középpálya alapembere.
A Boxing Day-en az Inverness megtréfálta az Aberdeent, a végén még a piros-fehérek örülhettek a pontmentésnek. Ma viszont a vendégek megszerzik a három pontot – folytatva a különversenyt a nagy rivális Celtic-kel! Tippünk így: 2-es!

MVV-Almere City +2,5!

Gólgazdag mérkőzést vív majd a két középcsapat ma este!
A Mastricht a 13. 29 egységgel, amihez 37-49-es gólkülönbség párosul. Otthon és idegenben egyaránt átlagosan teljesít (4-3-5, 23-23). A formája gyenge, legutóbbi hét bajnokija közül egyet nyert meg mindössze, viszont pénteken értékes pontot hozott Bredából (NAC 1-1). Az over/under mérlege 16/8.
Az Almere az utolsó előtti 20 ponttal, 2-2-7-es vendégsorral. Idegenbeli gólkülönbsége 18-30, tehát nem állnak be bekkelni a fiúk a túrák alkalmával. A társulat két nyertes meccset követően botlott pénteken, igaz, az FC Eindhoven ellen azért nem szégyen kikapni. Az Almere 18-szor játszott eddig olyan meccset, min esett legalább három találat.
Az ősszel az Almere pályaválasztásával 3-0-ra nyert az MVV. Ma is ők az esélyesek, de a gólokban biztosabbak vagyunk. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik