Hírek

Erős hazaiak

Ma folytatódik a mennyei bajnokság, de azért a hollandokhoz is ellátogatunk...

Debrecen-Vasas 1! (0-1) 1!

A Loki ősszel nem tudott kitűnni a szürkeségből, ma egy kicsit kozmetikázhatja eredménysorát.
A Debrecen csak a 7. helyen zárta az őszt 28 ponttal. A Nagyerdőben mindössze 4-3-3-as mutatót tudtak összehozni Szakályék, kikaptak a Halitól, a Fraditól és a Viditől is. A szezon végére kellemes élménnyel vonulhattak, hiszen rangadón gyűrték le az MTK-t. A télen volt mozgás a keretben. Íme! Ognjen Djelmic (boszniai, Zeljeznicar – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Holman Dávid (FTC, az ősszel kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Takács Tamás (szerbiai, DVTK); távozók: Balogh Norbert (US Palermo – Olaszország), Szécsi Márk (Nyíregyháza), Zsidai László (Puskás AFC); kölcsönbe távozók: Geoffrey Castillion (holland, Puskás AFC), Sós Bence (Mezőkövesd).
A felkészülés alatt vegyesen teljesítettek a piros-fehérek, de az év első tétmeccsét megnyerte a Kondás-legénység: kedden Nyíregyházán szerzett előnyt a Magyar Kupában a hajdúsági alakulat (12).
A Vasas 16 egységgel a 10. helyen zárta az őszt, de nincs könnyű helyzetben az angyalföldi alakulat, ugyanis a 11. Puskás Akadémia is ugyanannyi pontot gyűjtött. A bajnokságot még Szanyó Károllyal kezdték a piros-kékek, ám az eredménytelenség miatt jött a váltás, és a korábbi másodedző, Simon Antalt kapott bizalmat. Az eredmények eleinte nem jöttek, majd az utolsó három fordulóban két fontos ütközetet is megnyertek Debreceniék (Békéscsaba, Kispest), így legalább megmaradt a remény.
AZ újév aztán megint edzőváltást hozott: Michael Oenning kapott megbízatást. A keretben is történtek változások. Érkezők: Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország), Christian Müller (német, Arminia Bielefeld – Németország), Kire Risztevszki (macedón, Rabotnicski Szkopje – Macedónia). Távozók: Kenesei Krisztián (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként), Lázok János (Újpest, szabadon igazolhatóként), Tomiszlav Pajovics (szerb, szabadon igazolható), Vojo Ubiparip (szerb, szabadon igazolható), Marko Vukaszovics (montenegrói, szabadon igazolható).
A Vasas idegenben 2-1-6-os eredménysort hozott össze, Békéscsabán és Honvédnál nyert, Szombathelyen ikszelt a fővárosi együttes.
Szeptemberben a Fáy utcában is nyerni tudott a Loki, és ezúttal is a hajdúságiaknak szavazunk bizalmat. Tippünk így 1-es, bátrabbaknak hendis 1-es!

Vitesse-Heerenveen 1! +2.5!

Mindkét alakulat szeszélyesen szerepel mostanság: az eltiltások és sérülése miatt tartalékos vendégek ma újabb pofont kaphatnak…
Arnheimben az eddiginél jobb teljesítményt várnak a csapattól. A Vitesse mindössze a 8. a pontvadászatban 33 ponttal, a sárga-feketék az Gelredome-ban 6-2-3-as mérleget produkáltak, ehhez 23-9-es gólkülönbség jött össze. A hazai mutató tehát nem rossz, a forma viszont annál inkább. Rob Maas vezetőedző legénysége négy mérkőzés óta nem győzött, mindkét idegenbeli találkozóján bukott (Ajax, AZ – tehát megbocsátható bűnök ezek), viszont otthon az Excelsior-Zwolle páros ellen azért két egységnél többet reméltek a drukkerek.
A gárdában vannak hiányzók, a hétgólos házi gólkirály támadó középpályás és egy ötgólos csatár – ők azért hiányoznak majd. Ott lesz viszont a pályán a grúz válogatott Kazaishvili, aki szintén hét találatot termelt eddig.
A Heerenveen a 11. helyen áll 29 egységgel, ehhez 34-42-es gólkülönbséget produkáltak a kék-fehérek. Az együttes az egész bajnokságban hullámzóan teljesít, most éppen egy hárommeccses győzelmi sorozatot zárt le egy hazai vereséggel (Twente 1-3). Vendégként 3-2-6 a sora, 11 túrán 25-ször kapitulált a védelme. És, ha már a hátsó alakzatnál tartunk… A múlt heti összecsapás érzékeny veszteségekkel járt, két bekk ugyanis eltiltott lesz. Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy stabil kezdő hátvéd sérült, továbbá a középpályán is lesznek kimaradók, akkor megállapíthatjuk, hogy egészen tartalékos lesz a vendég alakulat.
Ezt pedig kihasználhatja a Vitesse. A sárga-feketék otthon tartják a pontokat, és várunk még találatokat is, legalább hármat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik