Hírek

Hispán és talján történetek…

A Serie A-ban és a La Ligában is találtunk egy-egy tuti tippet...

Carpi-Roma +2,5! 2!

A kiscsapat még nem mondott le a bemmaradásról, de ma sem lesz egyszerű dolga. Gólok tuti, hogy lesznek a találkozón…
A Carpi kieső helyről várja a folytatást, az újonc a 18. pozíciót foglalja el 19 egységével. Hazai mérlege 3-4-5, viszont december 20-a óta nem kapott ki a modenai Alberto Bragliában (akkor a Juve nyert nála 3-2-re). A formája egészen biztatónak tűnt az év elején, négy mérkőzést vívott meg vereség nélkül, de a legutóbbi két bajnokiját elveszítette – Firenzében és Nápolyban egy-egy góllal azért ki lehet kapni. Zaccardóékra ma sem vár sokkal egyszerűbb feladat, még akkor sem, ha két fontos játékosuk visszatérhet eltiltásukból. Hiányzója így is lesz Fabrizio Castorinak: egy bekk, egy középső és egy támadó középpályás sérült, és a San Paolóban kiállított Bianco (középső kp.) ma csak a lelátóról szurkolhat a többieknek.
Spalletti Rómája 44 pontjával az 5. helyről várja a folytatást. A bordó-sárgák az idén is lemondhatnak a bajnoki aranyról, de a dobogó még simán összejöhet, hiszen a 3. Fiorentina csak két egységgel gyűjtött nála többet. Idegenben 4-5-3-as mérleghez 18-14-es gólkülönbség passzol, viszont Salahék mellett szól hogy a legutóbbi három bajnokijukat egyaránt megnyerték. A tar tréner alakulatára a jövő héten nagyon kemény erőpróba vár: a Real Madrid látogat az Olimpicóba BL-nyolvaddöntőre. A keret hiányzói: Gyömbér, Torosidis, De Rossi, Ponce és Strootman, visszatérhet viszont eltiltásából a középpálya motorja, Naiggolan. A Samp ellen El Shaarawy és Salah kezdett elől, Dzeko csereként szállt be – ma sem várható változás a támadósorban.
A Carpi nagyot küzd, de a gárda képességei behatároltak. A Roma némiképp összeszedte magát Spalletti érkezésével, de hátul továbbra is bizonytalanok a fővárosiak. Összességben a vendégek sikerét várjuk, de nem gondoljuk, hogy kapott gól nélkül megússzák Manolasék. Tippünk így 2-es és +2.5!

Sporting Gijon-Rayo Vallecano Mindkét fél betalál: IGEN!

A kiesési rangadón őszinte futballt – és így gólokat várunk el a felektől!
Izgalmasan alakul a La Liga alsóháza: még a 12. Getafe sem érezheti magát biztonságban. Hát még mai hőseink!
Abelardo mester tanítványai nem bánnák, ha most lenne vége a pontvadászatnak, mert ebben az esetben a piros-kék-fehérek jövőre is tagjai lehetnének az élvonalnak. A gijoniak 22 egységgel a 16. helyen tanyáznak, az El Molinón-ban 3-3-4-es mérleget produkálva. AZ évet három zakóval kezdték a csíkosak, utána viszont három fellépésen 7 pontot kasszíroztak Sanabriáék! Verték magabiztosan a Real Sociedadot, kifosztották a Neville-lel eső-kelő Valenciát a Mestallában, legutóbb pedig remiztek otthon a stabil Deporral. Kellettek is a pontok a gárdának, de nyugalomra még így sincs semmi ok, hiszen a vonal alatti Las Palmas 21-nél jár.
Carmonáék lényegesen szervezettebbek, mint korábban, és az előrejáték is javuló tendenciát mutat. Biztosan közrejátszik ebben, hogy egy bekken kívül nincs fontos hiányzó a keretben.
A Rayo is nagy menekülésbe kezdett, a darazsak 23 ponttal fel is jöttek a 15. pozícióba. A madridiak idegenben továbbra sem szárnyalnak, 1-3-7-es statisztikájukhoz 14-31-es gólkülönbség társul. Ugyanakkor Paco Jemez fiai mellett szül, hogy január 17-e óta nem kaptak ki, otthon kétszer nyertek, vendégségben pedig kétszer is 2-2-es döntetlent értek el előbb a Valencia majd a Depor otthonában.
A támadójátékkal Mikuéknál sincsen gond – nem úgy a védekezéssel. A hálójuk már 47-szer zörrent meg, amivel listavezetők a ligában. A keretben Tono kapuson kívül még két bekk és egy szélső sérült, de egyelőre nélkülük sem akadozik a gépezet.
Nem gondoljuk, hogy óvatoskodnak majd a csapatok, ráadásul a közös múltjuk is sok találatot ígér. Azt gondoljuk, hogy mindkét háló megzörren majd – legalább egyszer. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik