Hírek

Magyar Kupa, FA Kupa

A Groupamába a Videoton látogat...

Ferencváros-Videoton -2,5!

Nem dől el semmi a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a Groupamában…
Szombaton folytatódik az NB/I, de nyolc alakulatnak már előbb tétmérkőzést kell vívnia: a hét közepén rendezik a kupameccsek első felvonásait. A tavaly döntő ezúttal már a legjobb nyolc között összejött, a már kvázi bajnoknak tekinthető Ferencváros a Horváth Ferenccel éledező Videotonnal került szembe. A fővárosiak felkészülése csendben telt, nem volt nagy mozgás a keretben, Florian Trinks szerződtetése jó húzásnak tűnik. Doll többször hangsúlyozta, hogy trófeákat akar nyerni alakulatával – tehát a kupát is komolyabban veszi majd a német tréner, mint a Csákvár elleni visszavágót, amelyen sikerült kikapniuk az erősen tartalékos IX. kerületieknek…
A Groupamában nagyon ment a zöldeknek, Geráék kilencszer nyerte, csak az Újpesttől kaptak ki, gólt is elvétve kaptak (22-5). Lamahék erős ellenfelekkel találkoztak a felkészülési időszakban, és bizony nem okozott csalódást a gárda teljesítménye.
A Vidi Casonival ámokfutásba kezdett, sokáig nem is ténykedett Fehérváron a Burcsa-Casoni páros. A méltatlan nemzetközi kupabúcsú eredménytelen bajnoki szerepléssel párosult – átmeneti megoldás után Horváth Ferenc kapta meg a bizalmat, és a fiatal tréner – olybá tűnik – jól nyúlt a kerethez. Otthon eredményesek Kovácsék, és a szezon hajrájára fel is jöttek a 4. helyre – lemaradásuk a 2. Újpest mögött mindössze egy pont. Cél egyértelműen az EL, ehhez vagy a dobogón kell végezni, vagy meg kell nyerni a kupát. Szerintünk ez utóbbiról sem tettek le a piros-kékek, akik a télen megszerezték Tischler Patrikot, viszont elveszítették a lengyelekhez szerződött Gyurcsót.
Az ősszel a Groupamában 1-0-ra verték Radóék a fehérváriakat. Ma is azt gondoljuk, hogy nem lesz sok találat, és egyik fél sem szerez olyan előnyt, amellyel formalitássá tenné a visszavágót. Tippünk így: -2.5!

Peterborough United-West Bromwich Albion 2!

A megismételt mérkőzésen a birminghamiek kivívják a továbbjutást!
A házigazda a League I-ban, azaz a harmadik vonalban szerepel. Ott középcsapatnak számít, ha jól hajrázik, még a play off-ra odaérhet. Otthon átlagosan teljesítenek Graham Westley fiai (6-4-4), a támadójátékkal nincs baj, viszont a védelmük nem stabil, gólkülönbségük 29 meccsen 54-41. A kék-fehérek forméja meglehetősen hullámzó, két bajnoki vereség után kettős emberhátrányban nyertek a Chesterfieldnél.
Az FA Kupában ugyanakkor magabiztosak eddig Oztumerék, a Lutont és a Prestont is 2-0-ra verték a London Road Stadium-ban, és legutóbb élvonalbeli riválisuknál is kétszer köszöntek be Taylorék – igaz, ez csak az újrajátszáshoz volt elegendő (2-2). A keretben lesznek hiányzók, a védelemben és a középpályán egyaránt.
A WBA élt meg már szebb napokat is. Tony Pulis alakulata 29 pontjávl csak a 14. a Premier League-ben, január eleje óta nem nyert, pedig megoldható feladatok is vártak a csíkosakra (Aston Villa otthon, Newcastle idegenben…). A forma tehát nem az igazi, és most jönnek majd a nehezebb bajnokik Berahinóék számára. Rondonék idegenben sem meggyőzőek (3-4-5), igaz, képesek bravúrra (Chelsea 2-2). Sőt, a sorozatban a Bristollal 2-2-re végzett a The Hawthorns-ban, a továbbjutást az Ashton Gate-en, tehát a bristoliak vendégeként sikerült kivívniuk Fletcheréknek (0-1). AZ élvonalbeli együttesnél is vannak hiányzók, a középpálya közepén és a jobb szélen sérült Morrison illetve Mc. Manaman.
A WBA közelebb állt az első meccsen a továbbjutáshoz, Olssonék a hajrában kapták meg a második gólt. Ma jobban koncentrál majd a birminghami együttes, amely kivívja a továbbjutást harmadosztályú riválisa otthonában. Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik