Hírek

Németek kupáznak

Ma a svábokhoz és a gyógyszergyáriakhoz látogatunk el...

Stuttgart-Borussia Dortmund +2,5!

Két jó formában lévő együttes csap össze a Német Kupa negyeddöntőjében: gólok jöhetnek az ütközetben!
A Stuttgart remekel az idén. Jürgen Kramny kinevezése eddig tökéletes választásnak tűnik, a svábok ugyanis mindhárom Bundesliga mérkőzésüket megnyerték 2016-ban. Fel is jöttek a 11. helyre, elszakadva a kiesőzónától. A Mercedes-Benz Arénában 4-1-5 a mérlege, és szép számmal esnek gólok a találkozóikon. Gólkülönbségük 31-41 – a csatársorral nincsen baj, no de a védekezés… A sorozatban a Jenát és a Braunschweiget búcsúztatták, előbbit könnyedén, utóbbit nehézségek árán.
A Stuttgart lendületben van, a keretben pedig egy támadón és egy bekken kívül mindenki hadra fogható – Didavi csak a bajnokiról van eltiltva, ma ott lehet a kezdőben.
A Borussia nyerő szériában volt, a hétvégén viszont a Hertha megállította a menetelést, 0-0 lett a vége az Olimpiai Stadionban. A Bundesligában továbbra is magabiztosan őrzi 2. helyét, idegenben 6-2-3-as mérleget produkálva. Reusék támadásban brutálisak, már 52 gólt vertek 20 bajnokin. Aubameyangék a Paderborn után az Augsburgot is simán ejtették ki. A keretben Hummels és Sahin sérült.
Az elmúlt években rendre megszórták egymást a felek, átlagban 4-5 gól esett a találkozójukon. Ma sem a védekezésről szól majd az ütközet, három gól biztosan lesz a kilencven perc során. Tippünk: +2.5!

Bayer Leverkusen-Werder Bremen 1! +2,5!

A Leverkusen erősebb ellenfelénél, a brémaiak védelme tragikus: hazai továbbjutást és gólokat várunk!
A házigazda eddig kiegyensúlyozottan szerepel a Bundesligában, az 5. helyről várja a folytatást A BayArénáan erős (5-3-2), meglepetésre a Köln és a Darmstadt tudott nála nyerni. A formája rendben van, legutóbb a bajorokat izzasztották meg a piros-feketék (0-0), előtte a Hannovert verték Roger Schmidt fiai. A kupában eddig nem volt nehéz dolguk Chicharitóéknak, ugyanis a Viktoria Köln és az Unterhacking is könnyen megadta magát nekik. A keretben Bendner és Kruse sérült.
A brémaiak a kiesés ellen küzdenek a bajnokságban: 19 ponttal még mindig osztályozós helyen állnak. A zöldek számára jól indult 2016: nyertek Ujahék a Veltins Arénában (Schalke 1-3), majd ikszeltek a Weser stadionban a masszív Herthával. Ám múlt pénteken összeomlottak Pizzaroék a Gladbach vendégeként: 5-1-re nyert a házigazda.
Idegenben viszont általában jobban megy Kleinheisleréknek: megszerzett pontjaiknak a zömét vendégségben gyűjtötték eddig, sőt, a kupában is a Mönchengladbachot búcsúztatták idegenben 4-3-ra. A keretben lesznek hiányzók, minden csapatrészben vannak sérültek. Viktor Skripnik vezetőedzőnek nem lesz könnyű dolga a kezdő összeállításakor.
A Leverkusen erősebb együttes a brémainál, és a piros-feketék tovább is lépnek. Ismerve a zöldek védelmét, nagyon benne van a pakliban, hogy születik három gól a mérkőzésen. Mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik