Hírek

Déli kaland

Ma irány Portugália és Spanyolország!

Sporting-Rio Ave 1 és +2,5!

Győzelmi kényszerben lép pályára a házigazda: a zöld-fehérek gólos meccsen húzzák be a három pontot.
Jorge Jesus együttese 51 ponttal várta a mai mérkőzést. A Benfica előzött, 52-vel vezet, de ha ma nyernek a zöld-fehérek, úgy visszavehetik az elsőséget. A gárda a Jose Alvalade-ban életveszélyes, nyolc győzelem mellett kétszer ikszelt, és még nem kapott ki. A formája is jó, bár két hete otthon botlott a gyengécske Tondela ellenében (2-2). A keretbe visszatér egy eltiltott bekk, friss sérülés nem zavarja a szakmai stáb munkáját. Ott lesz a kezdőben Slimani, aki már 16 találatot termelt.
A Rio Ave 28. ponttal a 7. volt a forduló előtt, idegenben 1-4-4-es mérleget produkálva. A gárda védelme nem stabil, és akkor még finoman fogalmaztunk. Idegenbeli gólkülönbsége 16-22, ami arra enged következtetni, hogy bizony felvállalja a nyílt játékot vendégként. A formája hullámzó, egy gyenge szériát zárt le a múlt héten a Boavista otthoni legyőzésével. A keretben sérült egy bekk és egy középpályás.
A hazaiaknak 11/9, a vendégeknek 13/7 az over/under mutatójuk. Ma megint jönnek a találatok, és a hazaiak nyernek. Mi erre az opcióra fogadunk!

Espanyol – Real Sociedad 2-3 gól!

A spanyol élvonal 23. fordulójának hétfő esti derbijén két csalódást keltően szereplő csapat találkozik, mi pedig a gólokra hajtunk – de csak visszafogottam.
Az Espanyol az évek során tipikus spanyol középcsapatként szerepelt: tavaly a 10. helyen zárt, előtte a 13-14. helyeken végzett. Idén azonban a vártnál sokkal gyengébben teljesít, mindössze 1 ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Las Palmas csapatát. Támadásban és védekezésben is komoly gondjai vannak, melyet 20-41-es gólkülönbsége remekül mutat. A Barca ellen a várakozásoknak megfelelően nagyon simán búcsúzott a kupából, viszont a bajnokságban sem mostanában nyert meccset. Utoljára december 19-én győztek, azóta két döntetlen jött össze mindössze, mindkettő hazai környezetben. Otthon a 4-4-2 sor nem olyan rossz, ráadásul otthon legalább a védelem is stabilan teljesít. Két kezdő középpályás szereplése, valamint egy 6 gólos támadó pályára lépése is kérdéses.
A Sociedad is komoly csalódás idén, 24 pontjával csupán a középmezőnyben tengődik. Hullámzó formát mutat, a legutóbbi 5 fordulóban 2-2-1 sort tudhat magáénak. A 26-34-es gólkülönbség is középcsapatnak megfelelő mutató. Vendégként viszont komoly gondokkal küzd: mindössze kétszer nyert idegenben meccset a szezonban, a Levante és a Granada csapatait sikerült mattolni vendégként. Egyetlen igazán eredményes játékosa Agirretxe, aki 12 gólt jegyzett eddig a szezon során. Komoly gond viszont, hogy ő sérülés miatt nem lehet ott a pályán. Rajta kívül rengeteg még a sérült: 5 védő és 3 középpályás maródi.
A vendég Sociedad legutóbbi idegenbeli meccse katasztrofális véget ért, ugyanis a Gijón 5-1-re ütötte ki őket. A hiányzók most tovább nehezítik a helyzetét, minden bizonnyal óvatos taktikával lép majd pályára a vendég együttes. Az Espanyol nem egy gólgyáros csapat és a Real elleni vereség után vélhetően a védelem stabilitása lesz az elsődleges szempont ezen a derbin. A Sociedad eddig 10, míg az Espanyol 9 olyan bajnokit játszott ebben a szezonban, mely 2 vagy 3 gólt hozott. Tavaly ebben a felállásban 2-0 lett a vége, nagyjából hasonló eredményre számítunk ezúttal is.

Olvasói sztorik