Hírek

Groningen és Barca!

Groningen-Cambuur 1!

Noha vannak hiányzói a hazaiaknak, a rossz passzban lévő kiesőjelöltet így is legyőzik.
A házigazda a középmezőnyben állomásozik, a 9. 31 egységgel – nem kell lemondani a play offról, simán odaérhetnek a zöld-fehérek a rájátszásra. Hazai környezetben, az Euroborgban kimondottan jól szerepelnek, 6-3-1-es a mutatójuk. A formájuk felfelé ívelő: az idei esztendőt hazai vereséggel kezdték, jött két iksz, majd fontos idegenbeli siker a rivális Zwolle vendégeként (1-3). A győzelem áldozattal járt, kidőlt egy csatár, rajta kívül pedig két szélső középpályás, két szélső bekk és egy belső védő is sérült. A névsor hosszú, de Erwin van de Looi vezetőedző bízik fiaiban.
A vendégek 13 pontjukkal a 17. helyen állnak, a sereghajtó De Graafschap 11-re feljött. A sárga-kékek a bennmaradásért harcolnak, az osztályozót már nem tudják elkerülni. A klubvezetés kitart továbbra is Henk de Jong mellett. A csapat megerősítésén fáradoznak, igazoltak egy gólvágót, aki tavaly még a másodosztályban szórta a találatokat – most Angliából tér haza kölcsönbe. Elment viszont a rutinos Ogbeche. De elnézve a brigád eddigi teljesítményét, nem elsősorban a támadószekcióra fért volna rá az erősítés: 51 gólt kaptak már Lachmanék – ennél többet senki sem a ligában.
Idegenben 1-3-6 a mutatójuk, tavaly december közepén volt egy kétmeccses feltámadás, de azóta megint semmi, pontosabban négy zakó zsinórban. A múlt héten fríz rangadón kaptak ki a sárgák a Heerenveentől (0-1). A keretben két bekk és egy középpályás sérült.
Az az érzésünk, hogy a noha sok hiányzója van a hazaiaknak, így, kissé tartalékos összetételben is legyőzik a kiesőjelöltet. A múlt heti siker jót tett a zöld-fehéreknek, akik ma újabb sikert aratnak. Tippünk így: 1-es!

Levante-Barcelona (0-1) 2!

A katalánok ellenállhatatlan formában futballoznak, nem a sereghajtó állítja meg Messiéket!
A Levante 17 pontjával az utolsó a La Ligában. A valenciai kiscsapat otthon sem különösebben erős, mérlege mindössze 3-3-5. Ami mellett szól (Giuseppe Rossi leigazolásán túlmenően), hogy utolsó két hazai fellépését megnyerte, előbb a Rayot, majd a Las Palmast fektették kétvállra a piros-kékek. Idegenben is mutattak biztató jeleket, de ez Vígóban (4-3) és Sevillában (3-1) még pontszámban nem mutatkozott meg.
Rubi mesternek minden csapatrészben lesznek kimaradói. A védelemben Juanfran és Pedro Lopez, a középpályán Ruben Garcia és Jose Mari, elől pedig Casadesus sérült.
A Barcelona pazar formában van hetek óta, a bajnokságban úgy vezetnek 51 ponttal, három egységnyi fórral az Atletico Madrid előtt, hogy van még egy elmaradt meccsük a Sporting Gijon ellenében. Messiék ragyogó támadófutballt mutatnak be hétről-hétre, szerdán a kupában a Vaénciát végezték ki a Camp Nouban (7-0). Idegeben 5-2-2 a mutatójuk, de legutóbb Sevillában kaptak ki október elején. A katalánoknál nincs hiányzó, pontosabban az alapembernek nem tekinthető Rafinha sérült csak. Suarezék nagyon egyben vannak, elképzelhetetlen, hogy a sereghajtó ellen hibázzanak.
Persze, a Levante is motivált lesz, hiszen minden egyes pontra szükségük van a hazaiaknak a bennmaradáshoz, de a realitás azt mondatja velünk, hogy Turanék simán legyőzik vendéglátóikat. Tippünk így hendis V!

Olvasói sztorik