Hírek

Spanyol egyes, német gólok

Ma a Malagánál és a Gladbachnál vendégeskedünk...

Malaga-Getafe 1!

A két középcsapat meccsén a házigazdát érezzük esélyesebbnek…
A 10. fogadja a 11. helyezettet a La Liga 23. fordulójának nyitómérkőzésén. A házigazda aktív volt a téli játékospiacon: adtak is, vettek is a déliek. Érkezett Ikechukwu Uche, Chory Castro, Atsu és Cifuentes, azaz minden csapatrészbe jöttek új fiúk, viszont távozott Amrabat, Chen, Ferreira és Angeleri. Javi Gracia vezetőedzőnek tehát van dolga bőven.
A gárda nagyon elrontotta a rajtot, de a klubvezetés kitartott a szakmai stáb mellett – és az idő a tulajdonosokat igazolta. A Malaga elindult felfelé a tabellán, november végétől nagyszerű sorozatba kezdett. Az idén bejött két vereség, de Sevillában, illetve otthon ki-ki meccsen a Barcától szorosan ki lehet kapni. A múlt héten viszont az acélos Eibartól hozták el a pontokat Juanpiék.
A La Rosaledában 4-3-3-as a mérlege a gárdának, gólkülönbségük 11-7. Nagyon sokáig hadilábon álltak a góllövéssel Charlesék, de az elmúlt hetekben már jönnek a találatok a halványkékektől.
A mutatott játékkal nincsen gond, és a keretben is csak a rutinos középpályás, Duda, a friss szerzemény Uche, valamint a védelem tengelyében szereplő Weligton sérült.
A Getafe hullámzóan teljesített eleinte, majd decemberre formába lendült. Hat bajnokit vívott meg veretlenül, hármat megnyert sorozatban. Ezt követően jött a granadai kirándulás, amely 3-2-es vereséggel zárult, majd a múlt héten a baszkok is nyertek náluk (Athletic Bilbao, 0-1). Fran Escribá alakulata most újra útra kél, és bizony a túrákon eddig nem nagyon ment Sarabiáéknak. 1-2-7-es sorukhoz 9-24-es gólkülönbség társul.
A téli átigazolási piacon Alexis és Lafita elhagyta a madridiakat, egy Uruguay-i bekk érkezett az Estudiantestől. A keretben lesznek fontos hiányzók, Cala (védő) eltiltását tölti, Alvaro Medran (kp.) pedig sérült.
A Malaga jobb passzban van, ráadásul az idegenben gyengélkedő Getafe két vereségből érkezik a déli városba. Azt gondoljuk, hogy a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen +2.5!

Más-más célokért szállnak harcba a pontokért ma a csapatok: nyílt meccsen legalább három találatot várunk!
A Mönchengladbach úgy kezdte a tavaszt, ahogy az őszt: pocsékul. Akkor a zöld-fehér-feketék ötször kaptak ki sorozatban, az idén eddig kétszer kapituláltak. Akkor André Schubertre várt a feladat, hogy felrázza a társulatot, és ezúttal is a tar szakembernek kellene életet lehelni Stindlékbe.
A házigazda 19 bajnokin 29 egységet szerezve a 6. a Bundesligában, hazai környezetben 6-1-3 a statisztikája, gólkülönbsége pedig 19-15. 16/4 az over under mérlege. A formájáról már szóltunk: a Dortmund elleni hazai vereség még adott esetben belefért, de Mainzból azért illett volna pontot hozni.
A téli szünetben Drmic ment kölcsönbe a Hamburghoz (a svájci csatár nem volt alapember), jött Jonas Hofmann Dortmundból és Martin Hinteregger Salzburgból. Mindketten a kezdőben kaptak helyet a múlt héten.
A keret nem lesz teljes, Xhaka eltiltott még, Herrmann és Hahn a középpályáról, Schulz és Jantschke a védelemben sérült. Alvero Dominguez visszatérésére van esély.
A brémaiak veszélyes helyzetben teleltek, és noha két mérkőzésen négy pontot húztak be, még mindig osztályozós pozícióban állomásoznak. Az északiak 19 egységig jutottak, vendégként viszont erősek: 4–2-4-es mérlegük arra enged következtetni, hogy távol a Weser Stadiontól bátrabban futballoznak Pizzaroék. A gólokkal is így állnak, hiszen míg otthon 8-szor, addig vendégként 15-ször voltak eredményesek Ujahék. 13/6 az over/under statisztikájuk.
Viktor Skripnik vezetőedző alakulata a Schalkét verte meg az első idei fordulóban, majd otthon kétgólos hátrányt ledolgozva mentett pontot Dárdai Herthája ellen (3-3).
A keret hiányos lesz: Santiago Garcia a védelemből eltiltását tölti, Galvez, Sternberg (bekkek), Yildirim, Bargfrede (kp.) és Jóhannsson (csatár) sérült.
Mindkét alakulatban benne van a támadópotenciál, és ma sem hazudtolják meg magukat a fiúk. A két zöld gárda összecsapásától gólokat várunk, hármat mindenképpen. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik