Hírek

Kupázunk!

Egy holland és egy spanyol ütközetre figyeltünk ma fel...

PSV-Utrecht Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik!

A negyeddöntő mai mérkőzésén sok gólt és hazai sikert várunk!
Az eindhoveni társulat vezeti a holland bajnokságot, de a verseny még nem lefutott, előnye ugyanis az Ajax-szal szemben mindössze egyetlen egység. A piros-fehér-feketék remek formát mutatnak, 2016-ben ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Sorra nyerik a mérkőzéseket, és így önbizalommal telve várják Cocu mester fiai az Atletico elleni BL-nyolcaddöntőt.
A kupában eddig a Genemuident otthon, a Heraclest idegenben intézték el de Jongék. Otthon, a Philips Stadionban iszonyatosan erősek Narsinghék (8-2-0), és a gólokkal sem spórolnak (26-11). A keretben Guardado és Lestienne, tehát két támadó szellemű középpályás bajlódott sérüléssel.
Az Utrecht 32 pontjával a 7., de a dobogós Feyenoord is csak 36-nál jár, tehát még előzhetnek a piros-fehérek. Ehhez viszont izmosabb idegenbeli teljesítmény (3-2-7) és jobb forma szükségeltetik: Kerkadéban és Enschedében is kapituláltak az elmúlt két játéknapon Erik ten Hag fiai. A kupában a Groningen ellen nehezen, az Achilles ellenáben könnyedén léptek tovább Hallerék. Vendégként 12 fellépésen 15-20-as gólkülönbséget hoztak össze Baraziteék, tehát a támadósorral nincs nagyobb baj, nem úgy a védelemmel. A keretben szélső bekkek, középső középpályás és szélső támadók hiányoznak majd sérülés miatt.
A két gárda egymás elleni mérlege a közelmúltban (is), nyomasztó PSV-fölényt mutat, és általában jöttek is a gólok a mérkőzéseiken. Ma is várunk három találatot és természetesen hazai győzelmet!

Sevilla-Celta Vigo 1!

A Király Kupa elődöntőjében a déliek előnyt szereznek a visszavágóra!
A Sevilla valóban igazi kupacsapat. Az andalúz brigád hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít a kupasorozatokra, legyen szó hazai, vagy nemzetközi megmérettetésről. És lám megint már az elődöntőbe jutottak a fehér-pirosak. Unai Emery alakulata eddig három kört abszolvált, és noha nem volt vészes Gameiróék sorsolása, azért az sok mindent elárul a teljesítményükről, hogy a Logrones-Betis-Mirandes trió ellen sem kaptak gólt a párosmérkőzéseken!
A bajnokságban is kezdi összeszedni magát a gárda, idegenben azért még mindig gyengélkednek, de legalább nem mindig kapnak ki. Most viszont megint a Ramon Sanchez Pizjuan-ban szerepelhetnek Reyesék, ami közismerten “vesztőhelynek” számít a látogatók körében (10-0-2, 26-12). A társulat formája egyre jobb, november vége óta csak egy bajnokit veszítettek el, így optimistán várhatják a soron következő heteket. A csapat a Moldéval találkozik majd az EL-ben, a Celtával pedig háromszor is megütközik. A keretben Iborra még nem léphet pályára a kupában eltiltása miatt, Figueiras, Andreolli és Beto kapus nem lesz ott sérülés miatt.
A galíciaiak útja az elődöntőig rázósabb volt – és még rázósabb lett volna, ha a Real Madridot nem zárja ki a szövetség… Így az Almeria-Cadiz-Atletico Madrid trión kellet túljutniuk a halványkékeknek. AZ első két kanyarral nem volt gond, viszont a matracosok ellen idegenben vívták ki a sikert (2-3) a hazai iksz után.
Eduardo Berizzo együttese amolyan játékos csapat, nagyszerűen kezdte a bajnokságot, mostanság viszont már nem olyan kiegyensúlyozott a gárda teljesítménye, mint az ősz elején. Idegenben és otthon is ugyanolyan produkcióval rukkoltak elő Aspasék (5-2-4), de a zakók java része most csúszott be: legutóbbi hat La Liga-fellépésük közül ötöt elveszítettek. A keretben Nolito továbbra is sérült, rajta kívül Marceli Diaz, Huga Mallo és Fontas sérült.
A Sevilla otthon könyörtelen, és ma bosszút áll az őszi 1-2-es hazai vereségért. A Celta kreatív alakulat, de ez ma kevés lesz. Előnyt szereznek a déliek, tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik