Hírek

Londoni diadalok

Ma a Premier League-ben vadásztunk tutikat...

Arsenal-Southampton 1!

Az ágyúsok győzelmi kényszerben játszanak, de a londoniak elbírják a terhet, és elverik a szenteket!
Arsene Wenger alakulata a 3. helyről várta a fordulót. A piros-fehérek 44 ponttal álltak, lemaradásuk 3 egység a Leicester mögött, holtversenyben a Manchester Cityvel. Az Emirates-ben 7-2-2 a vonatkozó mérlege, a West Hamtől és épp a legutóbb a Chelse-től. Özilék formája nem az igazi, noha továbbjutottak a Burnley ellen az FA Kupában, előtte két ikszet játszottak a Stoke és a Liverpool vendégeként, és ugye elbukták a londoni rangadót a kékekkel szemben. A keretben Mertesacker eltiltott, Wilshere és Cazorla sérült. Alexis Sanchez góllal tért vissza a kupameccsen.
A Southampton a 8. helyre jött fel, 33 egység áll a neve mellett, remek formába lendült, a január eleji FA Kupa-búcsú (Crystal palace) után úgy nyert meg három bajnokit, hogy még csak gólt sem kapott! Ronald Koeman menedzser alakulata decemberben gyengébben szerepelt, lecsúsztak a tabellán, viszont az elmúlt hetek teljesítménye miatt ismét realitás lehet a nemzetközi porond. Vendégként sem megszeppent (3-4-4), viszont idegenben rendre zárt taktikát választanak a szentek (10-11). A keret tovább erősödött, miután sikerült megszerezniük Austint a QPR gólzsákját – a támadó győztes gólt rúgott az Old Traffordon. A keretben Rodriguez, Gardos sérült, Pelle bevetése is kérdéses.
Az Arsenal sok értékes pontot hullajtott el a közelmúltban, ma viszont nem hibázik. December 26-án a szentek 4-0-ra elverték az ágyúsokat, ma ezért is visszavágnak a londoniak. Tippünk így: 1-es!

Norwich-Tottenham 2!

A kanárik egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, ráadásul pechjük is van mostanság. A sarkantyúsok viszont elkapták a fonalat – bizalmat szavazunk a vendégeknek!
A Norwich az elmúlt hetek gyengélkedésének köszönhetően már csak a 17. helyen állt. A gárda 23 pontos, ebből otthon, a Carrow Roadon 15-öt zsebelt be (3-4-3). A formája rettenetes, három bajnoki vereség csúszott be zsinórban, ráadásul még az FA Kupából is búcsúzott (Manchester City, 0-3). A klubnál erősítésbe is kezdtek, jött Naismith, Timm Klose, Ivo Pinto és Matt Jarvis – minden csapatrészbe van tehát érkező. A keretben Gary O’Neil eltiltását tölti.
A Tottenham beindult rendesen, Pochettinoék már a 4. helyen állnak. A londoniak 42 egységig jutottak, és vendégként is erősek, bár azért sokat remiznek (5-5-1). A sarkantyúsok négy sikert arattak zsinórban, kétszer az FA Kupában (Leicester, Colchester), kétszer a bajnokságban diadalmaskodtak (Sunderland, Crystal Palace). Kane szállítja a gólokat – nagyon egyben van a társulat. Vertonghen edzéseket hagyott ki, rajta kívül fontos hiányzó nem lesz a Tottenhamben.
A londoniak formája egyértelműen jobb, és ma is ők az esélyesebbek. Győznek a vendégek, és tapadnak tovább a dobogósokra! Tippünk így: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik