Hírek

Egy hazai, egy vendég!

Ma irány a Bundesliga és a Serie A!

Wolfsburg-1.FC Köln 1!

A múlt heti botlás után ma javítanak a farkasok!
A házigazda a játéknap előtt a 7. helyen tanyázott, 26 pontja van, a Volkswagen Arénában kimondottan erős (6-2-1). Dieter Hecking alakulata 7 egységre van a dobogótól, így még ledolgozható a hátrány.
Ehhez viszont lényegesen jobb teljesítményre lenne szükségük Schürrlééknek idegenben. A múlt hét végén Frankfurtban vizitáltak a zöld-fehérek, és hiába vezettek, Meier triplájával végül is az Eintracht diadalmaskodott (3-2). Most viszont végre odahaza szerepelhetnek Draxlerék, ami azért önmagában mégsem jelent garanciát. 2015. utolsó két wolfsburgi fellépésén nem győztek Dantéék (Dortmund vereség, Hamburg iksz). Azóta eltelt több mint egy hónap, és megy is a fogadkozás a brigádnál.
A keret nagyon erős, ezt a BL-ben is már bebizonyították Naldóék: sikerrel vették a csoportkört, így most a Genttel játszhatnak a nyolc közé jutásért. A nemzetközi fellépés előtt még a Bundesligában vár néhány kihívás Calligiuriékra, ezek közük az első máris megoldhatónak tűnik még akkor is, ha sérülés miatt Dost és Arnold biztosan nem léphet pályára, és Luiz Gustavo szerepeltetése is erősen kérdéses.
A kecskések 24 egységgel a 9. pozícióból várták a folytatást a forduló előtt. A piros-fehérek igencsak szeszélyesen teljesítettek ősszel, a szezon utolsó meccsén legyőzték a Dortmundot, az év első fellépésén viszont kikaptak otthon a Stuttgarttól (1-3). Peter Stöger vezetőedző kollégájánál lényegesen szerényebb kerettel dolgozhat, ennek ellenére olykor okoztak meglepetést Modesteék. Vendégként például nem sokszor kaptak ki (3-2-3), október dereka óta pedig őrzik veretlenségüket a túrákon.
Jó hír a drukkereknek, hogy eltiltás és friss sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
Mindkét brigád beragadt a rajtnál, és most szerintünk a zöldek javítanak. A Wolfsburg otthon nagyon erős, a farkasok felfalják a kecskéket! Tippünk így: 1-es!

Chievo-Juventus 2!

Az erősen tartalékos hazaiak nem állítják meg a zebrákat!
Rolando Maran jó kis középcsapatot gyúrt össze Veronában. A sárga-kékek a 10. helyen állnak 27 egységgel, tisztes távolságban a veszélyes zónától. Birsáék otthon átlagosak, mérlegük 3-4-3. Az idén kétszer ikszeltek, egyszer nyertek, egyszer pedig kikaptak. Épp legutóbb, méghozzá nagyon! A Lazióhoz látogattak Ingleséék, és minden a terv szerint alakult. Bostjan Cesar találatával gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, de aztán a szlovén bekk negatív főszereplővé vált. A második félidő elején megkapta második sárgáját, a rómaiak pedig köszönték szépen a segítséget, bő egy óra elteltével egyenlítettek, majd még hintettek hármat. Korábban stabilabb volt a veronai védelem, négy gólt még nem kaptak a bajnokságban Bizzarriék.
A Chievo kerete gyengült, lapértesülések szerint Paloschi a Swansea-hoz igazolt, Spolli érkezett a Carpitól, de ő a védelembe. Sérültből is van szép számmal, a középpályáról Simone Pepe és Hatemaj, a védelemből Gamberini, elől Meggiorini. És ugye Bostjan Cesar eltiltott lesz. Ők mind-mind alapembernek számítanak…
A több sebből vérző veronaiaknak nem kisebb feladatot kellene megoldaniuk, minthogy megfékezni a félelmetes formába lendült zebrákat! A Juve elképesztő sorozatot produkál, immár 11 bajnokit nyert meg sorozatban – fel is jöttek Allegri fiai a 2. helyre, és csak két egység választja el őket a listavezető Napolitól. A torinóiak 45 pontosak, vendégként 7-1-3-as sort produkálva. A kupában és a BL-ben is menetelnek, a héten az Inter ellen szereztek megnyugtató előnyt (3-0). A forma tehát parádés, a keretben pedig csak az eltiltott Evra nem áll rendelkezésre.
Az ősszel a Chievo meglepetésre pontot hozott Torinóból. Ma viszont nem borul a papírforma, a Juve elhozza a pontokat Veronából. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik