Hírek

Holland és spanyol gólok!

Egy bajnoki, egy kupa...

Feyenoord-Heerenveen +2,5! 1!

A rotterdamiak kikaptak a hétvégén, ma az idegenben gyámoltalan Heerenveenen állhatnak bosszút…
A hazaiak a 3. helyen tanyáznak a holland élvonalban, ezúttal sem sikerült tartani a ritmust az Ajax-PSV párossal a rotterdamiaknak. 36 pontja van a gárdának, hazai környezetben félelmetes: a De Kuip-ben 7-1-1 a mérlege, az Eindhoven fosztotta ki, az amszterdami nagycsapattal remizett. Giovanni van Bronckhorst vezetőedzőnek egyre kényelmetlenebb a kispad, fiai ugyanis tragikus formát mutatnak. A téli szünet előtt Nijmegenben kaptak ki Kuyték, a januári rajt pedig épp olyan pocsékra sikeredett, mint az évzáró. Otthon a PSV, idegenben az AZ gyűrte le kétgólos különbséggel a gárdát (0-2, 4-2). A találatokat azért összességében jól termelik Kramerék, már 39-nél járnak, viszont 24-szer csődöt mondott a védelem. A keretben Kazim-Richards még nem bevethető, rajta kívül egy kapus és egy bekk sérült. Elől Kramer, mögötte Kuyt, Elia és Gustafson alkotja a támadószekciót.
A Heerenveen 23 egységgel csak a 12. Kiesési gondja nem lesz a kék-fehéreknek, ugyanakkor komolyabb célokat nem is fogalmazhat meg a gárda. Foppe de Haan vezetőedző alakulata idegenben nagyon gyatrán muzsikál 1-2-6-os mérlegükhöz 13-24-es gólkülönbség társul. Az idén eddig két bajnokit toltak le, a Zwollénél nagyon kikaptak, a hétvégén viszont kettővel verték a Willemet. A keretben vannak hiányzók, két védő, két középpályás és egy támadó biztosan kimarad sérülés miatt.
A Feyenoordnak 10/9, a Heerenveennek 13/7 az over/under mérlege, ősszel a rotterdamiak 5-2-re nyertek. Ma is a hazaiaknak áll a zászló, de a gólokban nagyobb érték rejlik. Tippünk így +2.5, és egy másik szelvényen, vagy akár kombinálva, játszható a hazai siker is!

Mirandes-Sevilla Mindkét fél betalál: IGEN!

Akár kellemetlen perceket is okozhat a kiscsapat az idegenben hagyományosan gyengélkedő andalúz brigád ellen…
Egy hete a Ramon Sanchez Pizjuan-ban 2-0-ra nyertek a sevillaiak. Így elsőre, csak az eredmény hallatán azt is gondolhatnánk, hogy nem történt semmi extra, a nagycsapat elverte simán másodosztályú riválisát. De bizony nem így történt….
Mert a Mirandes alaposan megkeserítette Reyesék életét, a második találatot csak a ráadásban vitték be a fehér-pirosak. A Mirandes szervezetten és bátran futballozott – való igaz, hogy a Sevilla is eldönthette volna már korábban a meccset, de voltak szép számmal lehetőségei a vendégeknek is.
Carlos Terrazas vezetőedző együttese a Segunda Divisionban a középmezőny tagja, otthon hajlamos az ikszre (3-5-2), a formája pedig leginkább hullámzónak tekinthető. Az elmúlt hetekben minden kimenetelt produkáltak Lazaroék, a Leganes elleni kiütéses vereséget követte a sevillai kupakudarc, majd a hétvégén Zaragozában nyert a brigád. Minden ez, csak nem kiszámítható produkció…
A sorozatban eddig két élvonalbeli alakulaton már túljutottak Abdonék: előbb a malagát, majd a Deport búcsúztatták.
A keretben nincsen friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Sevilla hagyományosan komolyan veszi a kupaküzdelmeket, így tesznek most is az andalúzok. Unai Emery erős brigádot vezényel a pályára, hiszen pontosan tudja a tréner, hogy kétgólos előny ide vagy oda, nem vehetik félvállról az ütközetet.
A bajnokságban a 7. helyen állnak Gameiróék – előbb is tarthatnának, ha végre nyernének idegenben. Túramérlegük 0-6-4, ehhez 5-11-es gólkülönbség párosul. A formájuk bizakodásra adhat okot, hiszen négy tétmérkőzést nyertek zsinórban, vasárnap pedig a Vicente Calderonból hoztak nagyon értékes pontot (Atletico Madrid, 0-0). A kupában még nem kaptak gólt ebben a kiírásban, a Logronest és a Betist is oda-vissza páholták el.
A keretben Beto, Andreolli és Kakuta nem lesz bevethető.
Azt gondoljuk, hogy nem vár egyszerű kirándulás a Sevillára. A hazaiak nekirontanak majd a délieknek, ez viszont veszélyes, kétélű fegyver. A legértékesebb opciónak a mindkét fél betalál lehetőségében láttuk – mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik