Hírek

Két erős hazai…

Ma irány Alkmaar és Manchester!

AZ Alkmaar-Cambuur 1!

A hazaiak kezdenek formába lendülni, újabb három ponttal gazdagodnak!
Az alkmaari alakulat mindössze a 10. helyről várja a folytatást, a piros-fehérek 19 meccsen 25 egységet gyűjtve. A tavalyi bronzérmes messze elmarad tehát korábbi produktumától, ám a téli szünet után elkapta a fonalat John van den Brom társulata. Az idei első bajnokin Kerkadében győztek dos Santosék, aztán a hétvégén most otthon, az AFAS Stadionban a Feyenoorddal babráltak ki az alkmaariak (4-2). A hazai mérlegen volt is mit javítani, hiszen így is csak 50 százalékos (4-2-4). Az AZ-ben Janssen és Henriksen nagyon elkapták a fonalat, Janssen centerként négyszer volt eredményes e két ütközetben. A keretben vannak hiányzók, egy belső védő és egy jobb hátvéd sérült, egy eltiltott bekk viszont visszatérhet.
Az SC Cambuur-Leeuwarden-nél is jobb szezonra számítottak. A sárgák 13 ponttal mindössze a 17., osztályozós helyet foglalják el a bajnokság felét elhagyva. A gárda vendégként gyenge (1-3-5), és Henk de Jong együttese rosszul jött vissza a szünetből. Előbb otthon kaptak ki a Vitesse-től, majd a hágai kimozdulás sem járt eredménnyel (ADO den Haag, 2-1). A gárda a szünetben még vezetett, de a védelem megint nem bírta ki a nyomást. 19 bajnokin 47-szer zörrent meg a Cambuur hálója, ezzel az övé a legrosszabb védelem a ligában. A keret nem lesz teljes, két védő és három középpályás sérült.
A házigazda jó formába lendült, a gyengécske Cambuur nem tudja feltartóztatni. Tippünk így 1-es!

Manchester City-Everton 1!

A házigazda hátrányból várja a folytatást, ma nyernie kell, ha be akar jutni a Ligakupa döntőjébe!
A Goodison Parkban 2-1-re nyert az Everton.
A Manchester City a 2. helyen áll a Premier League-ben, lemaradása 3 pont a Leicesterrel szemben. Pellegrini alakulata idegenben továbbra is bizonytalan, így fordulhatott elő, hogy a WHU vendégeként csak soványka 2-2-es döntetlent tudtak játszani Agüeróék. A hazai mutató lényegesen jobb (9-1-2), 33 rúgott gólra csak 12-vel tudtak válaszolni az ellenfelek az Etihad Stadium-ban. A sorozatban a Crystal Palace és a Hull ellen is döntő fölénnyel léptek tovább a kékek, akik az odavágón elszenvedett vereség óta nem kaptak ki. Járt már náluk azóta egyszer a mai ellenfél, ám a bajnokin 0-0-ra végeztek a felek. A ManCy ment előre becsülettel, de a liverpooliak kibekkelték a 90 percet. A keretben még nem lesz Nasri, Kolarov és a megitn megsérülő Kompany.
Az Evertonnal valami nem stimmel. A kék-fehérek egyszerűen kiismerhetetlenül teljesítenek: rangadókon ikszeltek, kemény ellenfelekkel, a hétvégén viszont otthon égtek meg a Swansea-val szemben. Martinez menedzser a kupavisszavágón komoly problémákkal kell, hogy számoljon, ugyanis a korábbi sérülteken kívül Besicet és Mirallast is nélkülöznie kell.
Az Everton igazán gólos csapat lett az idén, 23 meccsen 40-34-es találati mutatót hoztak össze Lukakuék. Idegenben nem könnyű őket legyőzni, ez a bajnokságban eddig csak az Arsenalnak sikerült (3-7-1). A Ligakupában Norwichban büntetőkkel léptek tovább, a Middlesborough ellen viszont 2-0-ra nyertek.
A kupákban ugyan jobban megy az Evertonnak, a bajnokságban november vége óta mindössze egy meccset tudtak megnyerni Colemanék. A döntetlen ma elegendő lenne az üdvösséghez, de ehhez szerintünk gólt kellene szereznie a kékeknek. Ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek, de amíg a hátsó alakzat olyan hibákat követ el, mint amilyent szombaton Stones a walesiek ellen, addig komolyabb célokat alig ha fogalmazhatnak meg Oviedoék.
A Manchester City sikerét várjuk ma este. A házigazda otthon erős, az Everton pedig totálisan kiszámíthatatlan. Nyernek a hazaiak! Tipp: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik