Hírek

Kupakedd!

Ma egy olasz és egy francia ütközetnek jártunk utána...

Alessandria-Milan 2!

Már az első mérkőzésen előnyt szerezhet a Milan a kiscsapat ellenében.
Az Alessandria csodát művel eddig a sorozatban. A harmadik vonalban szereplő együttes immár az Olasz Kupa elődöntőjében fogadja a Milant – a továbbjutás két mérkőzésen dől el.
A gárda a Lega Pro A-csoportjában szerepel, ott erős gárdának számít, harcban van az egyenes feljutást érő 1. helyért a Cittadellával. Hazai mérlege kiemelkedően erős, 7-2-1. A formája jó, a hétvégén megnyerte soros bajnokiját, előtte pedig a Spezia vendégeként vívta ki a továbbjutást. Sokáig a másodosztályú együttes állt jobban, de a hajrában kétszer is beköszönt Bocalon, és megfordított az állás – kialakítva az 1-2-es végeredményt. A Giuseppe Moccagatta Stadionban ma nem léphet pályára bekk, aki sárga lapos eltiltását tölti a kupában. Angelo Gregucci vezetőedző a horvát hátvéden kívül szinte a teljes keretre számíthat.
A Milan nem panaszkodhat a sorsolásra, hiszen eddig nem kerültek megoldhatatlan feladat elé a piros-feketék. A Sampnál akkor vendégeskedtek, amikor a genoai alakulat rossz passzban volt, majd a másodosztályú Crotone ellen ugyan megszenvedtek, de a hajrában azért kicsikarták a továbbjutást.
A bajnokságban még mindig szeszélyesen teljesítenek Mihajlovics mester fiai. 33 ponttal a 6. helyen állnak Hondáék, idegenben pedig igencsak sebezhetően (3-4-4). Baccáék formája hullámzó, az év első meccsén kikaptak a San Siróban a Bolognától, pontot hoztak Rómából, verték a Fiorentinát, szombaton pedig 2-2-re végeztek az Empoli vendégeként.
A kupát komolyan veszi a piros-fekete alakulat, így ma csak a sérültek nem utaznak el a mérkőzésre. Kihagyja a kilencven percet Menez, Mexes, Ely és Diego Lopez. A kapuban Abbiati kezd majd.
A két együttes között hatalmas a tudásbeli különbség. A Milan már az első meccsen előnyt szerezhet, és így nem kell már nagyon izgulnia a visszavágón. Tippünk így: 2-es!

Lille-Bordeaux X2!

A francia Ligakupa elődöntőjében meglepetést szimatolunk. A jó formában lévő vendégeket várjuk a fináléba!
Frédéric Antonetti alakulata nincs jó formában – és akkor még igencsak visszafogottan fogalmaztunk. A piros-feketék a bajnokságban csak a tabella második felében foglalnak helyet, hazai mérlegük egy cseppet sem veszélyes (4-3-4). A gárda másfél hónapja nem győzött a League I-ben, a Ligakupában büntetőkkel vívta ki a továbbjutást, a másik kupában viszont elbukott egy kiscsapattal szemben.
Pedig nem hivatkozhatnak sérüléshullámra a Lille-iek, csak perememberek hiányoznak. Sőt, igazoltak is a szünetben, a West Hamtől jött Amalfitano, ő azért erősítést
A Bordeaux viszont elkapta a fonalat. Willy Sagnol társulata 30 ponttal a 8. helyen áll, mindössze 4 egység választja el a nemzetközi porondtól. A társaság nagy formába lendült, december eleje óta őrzi veretlenségét a bajnokságban, viszont idegenben azért még lenne mit kozmetikázni a statisztikájukon: egy siker, hat iksz és négy vereség a mérlegük Plasilék.
A Ligakupában a Monacót és a Lorient-t búcsúztatták magabiztosan a bordeauxiak, sőt, még gólt sem kaptak a kiírásban!
Hiányzói lesznek a vendégeknek, a támadószekcióból és a védelemből is hárman-hárman sérültek – de nélkülük is olajozottan működik a gépezet.
Néhány hete Bordeaux-ban 1-0-ra nyert a házigazda a Lille ellen. És ma sem tartjuk esélytelennek Khazriékat. Azt gondoljuk, hogy a fináléba a Bordeaux jut be. Tippünk így x2!

Olvasói sztorik