Hírek

Kiesési rangadó Hispániában!

Egy holland és egy spanyol bajnoki került fel a mai menüre...

Jong Ajax-NAC Breda +2,5! 2!

Gólokkal számolunk a holland másodosztály amszterdami találkozóján…
Húsz találkozón 27 egységig jutott Jaap Stam együttese. Az Ajax tarcsit nem könnyű legyőzni Amszterdamban, mérlege 4-5-1, egyetlen vereségüket még novemberben a Maastrichttól szenvedték el. A formájuk biztató, legutóbbi három bajnokijukat behúzták. A támadósor egyben van, 2016-ban mindkét ellenfelüknek hármat-hármat vágtak (Helmond, Achilles). A keretből egy kapus, egy bekk és egy középpályás nem lehet ott a mai találkozón.
A NAC tavaly esett ki az első ligából, célként az azonnali visszajutást fogalmazták meg a klubnál. Ehhez képest rendesen beragadtak a rajtnál, aminek október közepén edzőváltás lett a vége. Érkezett Marinus Dijkhuizen, aki fel is rázta a sárga-feketéket. A bredaiak feljöttek a 3. helyre, a Spartával szemben 7 egység a lemaradásuk. Most 39 pontnál járnak, vendégként 6-2-2 a vonatkozó mutatójuk. A gárda remek formát mutat, az idén eddig két nyertes rangadó van a háta mögött (FC Eindhoven, Volendam). A gólokat idegenben is szórják Arsék (19-10), akik eddig mindössze egyszer maradtak impotensek a túráikon. A keretben van egy fontos hiányzó, az egyik bekk pirosat kapott a múlt héten, így ő eltiltott lesz.
Bredában augusztusban simán 3-0-ra nyert a NAC. Ma is a vendégek az esélyesebbek és el is hozzák a három pontot Amszterdamból. Emellett gólokkal is számolunk, hárommal legalább…

Levante-Las Palmas DNB 1! 1X!

A kiesési rangadón a házigazdát érezzük esélyesebbnek: a pontokat otthon tartja a sereghajtó!
Menekülés a győzelembe! Ez lehet a mai találkozónak a jelmondata hazai részről. A bordó-kékek mindössze 14 pontot szereztek eddig, odahaza, a Ciudad de Valenciában 2-3-5 a mérlegük. A formájukra azt is mondhatjuk, hogy biztató, hiszen két hete megverték otthon a nagy rivális Rayot, majd Vígóban úgy kaptak ki 4-3-ra, hogy kétszer is felálltak a padlóról Moralesék. Rubi mester alakulata erősödött, leigazolták a Fiorentínától Giuseppe Rossit, aki nagy segítség lehet a támadások befejezésében. Minden csapatrészben van egy-egy sérült, de összességében erős keret várja az ellenfelet.
A Las Palmas újoncként a bennmaradást tűzte ki célul, egyelőre nem tudtak elszakadni a kanárik a veszélyes zónától, sőt, a játéknap előtt 18 egységgel a 18., kieső helyen állomásoztak. A szigetlakóknak a kimozdulásokkal van gondjuk, nem is kicsi: még nem győztek, három remi mellett hatszor zakóztak. A kupában még életben van Quique Setién alakulata, sőt, a Valencia ellen idegenben 1-1-re végeztek a negyeddöntő odavágóján. Sérülések miatt a védelembe és a középpályás sorba is bele kell nyúlnia a szakmai stábnak. Az idén eddig három bajnokit játszottak Wakasoék: értékes ikszet értek el a San Mamesben (Bilbao 2-2), majd megosztoztak a pontokon a Malagával, végül a listavezetőnek könnyedén megadták magukat (Atletico Madrid 0-3).
A tét hatalmas, és ezt átérzik a Levante játékosai is. Azt gondoljuk, hogy a házigazda nem hibázik, behúzza a három pontot ma este. Tippünk így DNB 1! 1X!

Olvasói sztorik