Hírek

Olasz hazai és német gólok!

Ma Torinó és Gelsenkirchen felé vesszük az irányt...

Juventus-Roma 1!

A címvédő bombaformában futballozik hónapok óta, a farkasok sem tudják megfékezni a zebrákat!
Allegri mester nem kamuzott akkor, amikor valamikor az ősz derekán kijelentette: továbbra is cél a bajnoki cím megvédése. Sokan csak mosolyogtak a tréner szavai hallatán, hiszen a torinóiak a tabella hátsó felében kullogtak, mintegy 15 pontos mínusszal a listavezetővel szemben.
Aztán Pogbáék szép lassan belelendültek a játékba: a BL-ben tükörsimán jutottak tovább a legjobb 16 közé, és a Serie A-ban is begyújtották a rakétákat. Az utolsó tíz bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, így fel is jöttek a 2. helyre. Chielliniék 42 pontig jutottak, hazai mérlegük 6-2-1, a nyitó fordulóban az Udinese győzött nála, utána jött a két remi (Chievo, Frosinone), majd sorozatban hat siker.
A hazai kupában is érdekeltek még Zazáék: szerdán a Lazio otthonában vívták ki a továbbjutást, a döntőbe kerülését az Interrel találkoznak majd Marchisióék.
A keret majdnem teljes lesz: Pereyra régóta nincsen, Barzagli lassan felépül. Elől a Dybala-Mandzukic páros kezd jó eséllyel, középen a Lichsteiner-Pogba-Khedira-Marchisio-Evra ötös szerepelhet, a védelemben Barzagli-Bonucci-Chiellini trió vár bevetésre, a kapuban pedig Buffon helye megingathatatlan.
A fővárosiaknál elfogyott a türelem Rudy Garciával szemben: a gall edző ment, Luciano Spaletti jött. A tar stratéga korábban már dolgozott a farkasoknál, legutóbb a Zenitnél ténykedett. Spaletti bemutatkozása nem sikerült optimálisra: Gervinhoék csak 1-1-es döntetlent játszottak a sereghajtó Hellas veronával az Olimpicóban.
Az AS Roma jelenleg 35 egységével az 5. helyen áll, vendégként 3-5-2-es mutatóval. Tottiék a legutóbbi nyolc bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, igaz, csak egyszer kaptak ki. Csak hát a sok iksszel nem sokra mennek Salahék – a Napolival szemben már hát pont a lemaradásuk a bordó-sárgáknak.
A fővárosiak nem tudnak teljes kerettel utazni a rangadóra. Stroootman hónapok óta nincsen, Torosidis, Gervinho és Keita szerepeltetése kérdéses.
Az az érzésünk, hogy a zabrák remek sorozata folytatódik, a Roma is megadja magát a Juventus Stadionban. Tippünk így: 1-es!

Schalke-Werder Bremen +2.5! 1!

Két, finoman fogalmazva sem stabil védelem lesz ma a pályán. Ebből gólok lesznek…
A gelsenkircheniek 27 ponttal a 6. helyen teleltek, a Veltins Arénában 5-2-2-es mérleget produkálva. Andre Breitenreiter alakulata az elmúlt esztendőt szeszélyesen zárta, hazai meccseit hozta, idegenben viszont nem ment a királykékeknek. A téli szünetben vegyesen teljesítettek Huntelaarék, de mint tudjuk, a felkészülési mérkőzések eredményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
A keret erősödött, érkezett egy nürnbergi középpályás, Alessandro Schopf játékjogáért 5 millió eurót fizetett a Schalke, rajta kívül még Younes Belhanda érkezett kölcsönbe a Dinamo Kijevtől. Sérült továbbra is Uchida, Höwedes, Hoger és Nastasic.
A Werder 15 ponttal, az osztályozós 16. helyen töltötte az ünnepeket. Az északiak tehát komoly bajban vannak, ennek enyhítésére érkezett Kleinheisler László a középpályára és Papy Djilobodji a védelem tengelyébe. Ez utóbbi csapatrészre bizony rá is fért az erősítés, ugyanis a zöld-fehérek rengeteg gólt kaptak, 17 bajnokin 32-őt, így az övék a legrosszabb bekksor a ligában.
Viktor Skripnik alakulata idegenben eredményesebb volt, mint otthon (3-2-4), az őszt rosszul zárták a Bundesligában, viszont meglepetésre továbbjutottak a Gladbach ellen idegenben a Német Kupában.
A felkészülési időszakban hullámzóan szerepeltek Prödlék, viszont legalább kétszer nullára hozták le az ütközeteket.
A Weser-parti alakulat nem tud teljes kerettel utazni a Schalkéhez: sérült Jóhannsson a csatársorból, a védelemből többek között Lukimya-Mulongoti és Sternberg, valamint két cserekapus. Elől Ujah lesz a center, mögötte Öztunali, Junuzovic és Grillitsch segíthet be a támadások szervezésébe – no és Kleinheisler László, várhatóan majd a padról beszállva…
A két együttes hagyományosan gólgazdag meccseket vív egymással, és ma sem várunk ilyen tekintetben meglepetést. Esélyes a házigazda, de a találatokban biztosabbak vagyunk. Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik