Hírek

Gólok és vendégesély

Egy német, egy spanyol...

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund +2.5! Mindkét fél betalál: IGEN!

Folytatódik a Bundesliga, és mindjárt egy rangadóra fogadhatunk. Erős támadósorok, olykor megingó védelmek = gólok!
André Schubert november közepén vette át a hazaiak irányítását, és az addig csetlő-botló alakulat valósággal szárnyalni kezdett! A zöldek az első öt bukta után 12 bajnokijuk közül mindössze egyet veszítettek el! Fel is jöttek a tabella 4. helyére, hazai környezetben, a Borussia-Parkban pedig 6-1-2-es mutatót hoztak össze. A BL-nek búcsút intettek Raffaelék, mint ahogy a Német Kupának is – ez utóbbi volt nagyobb meglepetés, hiszen otthon kaptak ki Stindlék a Werdertől (3-4).
A felkészülési időszakban vegyesen szerepeltek Wendték, viszont minden ütközetükben jöttek a gólok. A Bundesliga 17 játéknapja közül 14-szer esett három találat a Mönchengladbach mérkőzésén…
A keretben lesznek hiányzók. Xhaka eltiltását tölti, Herrmann, Hahn és Traore az előrejátékból, Jantschke, Schulz és Alvaro Dominguez hiányzik majd sérülés miatt.
A Dortmund 38 egységével magabiztosan őrzi 2. helyét. A sárga-feketék pazarul kezdtek, de végül nem bírták a lépést a bajorokkal. Lemaradásuk 8 pont, de Thomas Tuchel fiainak inkább hátrafelé kell majd tekintgetniük – ez a realitás.
A dortmundiak idegenben azért sebezhetőbbek voltak (5-1-3), 2015 utolsó tétmeccsén nagy meglepetésre kikaptak Kölnben. A legtermékenyebb alakulat a vendégeké, gólkülönbségük 47-23 – Aubameyang, a gaboni-francia támadó egymaga 18 találatot jegyez.
A keretben itt is vannak hiányzók: Kagawa, Ramos, Schmelzer és Bender sérült – tehát minden csaparészben lesz kimaradó futballista. A felkészülési időszakban jól mentek Mkhitaryanék – de ugye ezek barátságos mérkőzések voltak.
A Borussia Dortmund over/under mérlege 15-2 – az ősszel 4-0-ra nyertek Reus-szék, tavaly, ebben a felállásban 3-1 lett a vége.
Nagyszerű támadósorok lépnek ma pályára, és ezért mi a gólokra fogadunk. Hármat csak összehoznak a fiúk! Tippünk így: +2,5!

Granada-Getafe x2!

A forma egyértelműen a vendégek mellett szól: ma sem maradnak pont nélkül a fővárosiak!
Kiesési rangadót rendeznek a Los Carmenes-ben. Jose Ramon Sandoval Huerta alakulata nem áll jól, a húszcsapatos bajnokságban a 16. pozíciót foglalja el 17 egységgel, mögötte a már kieső Rayo 16-nál jár. A déliek csapnivaló formát mutatnak az elmúlt hetekben, sorozatban négyszer kaptak ki. AZ elmúlt öt bajnokijuk közül négyet bebuktak, közben pedig simán búcsút intettek a kupának – a Valencia oda-vissza verte őket.
Hazai mérlege elkeserítő, 2-2-5, nyolc rúgott gólra 16-ot kaptak Mainzék. Két túrából érkeznek a mai ütközetre: a Barcától 4-0-ra, az Eibártól pedig 5-1-re kaptak ki.
A granadaiak kerete nem lesz teljes, egy bekk eltiltott, egy másik szerepeltetése kérdéses. Jó hír viszont, hogy egy fontos támadó visszatérhet eltiltásából.
A Getafénél nagyon bejött az edzőváltás. Fran Escriba vezetésével 26 ponttal már a 10. a kék-sereg. A formájuk parádés, kilenc bajnokin csak egyszer kaptak ki, az is megbocsátható, hiszen a Bernabeuban szaladtak bele a tőrbe. Az utolsó három mérkőzésüket behúzták, a Gijon-Betis-Espanyol trió ellen roppant értékes győzelmeket arattak.
Vendégként így is gyengécske, 1-2-6 a mutatója, csak Gijonban nyert, viszont jó hír, hogy előtte a Mestallából is ponttal távozott.
Guita, az elsőszámú kapus visszatért, egy nem meghatározó középpályás sérült mindössze.
Ősszel, a fővárosban meglepetésre nyerni tudott a Granada. Ma viszont szerintünk a Getafe nem marad pont nélkül. Tippünk így: X2!

Olvasói sztorik