Hírek

Holland gólok!

A németalföldi második ligában ma megint kiszakadhat a gólzsák...

Almere-Telstar +2,5!

Gólokkal számolunk a kiscsapatok randevúján.
Az Almere 19 fellépésen mindössze 14 egységig jutott, így nem is meglepő, hogy a piros-fehérek az utolsó, 19. pozícióból várhatják a folytatást. A téli szünetben edzőt is váltott a brigád, érkezett Jack de Gier, ám a tréner bemutatkozása nem sikerült fényesre: a Venlo vendégeként szűk fél óra alatt kapitulált a társulat (4-0). Hazai környezeteben 2-3-4 Waalkensék mutatója, ám október vége óta nem győztek a Mitsubishi Forklift Stadionban. A keretben lesznek fontos hiányzók. Egy bekk piros lapos eltiltását tölti, egy középpályás, valamint két gólerős támadó ugyancsak sérült.
A Telstar 20 meccsen 20 pontot zsebelt be, így jelenleg a 15. helyen állomásozik. Az együttes idegenben az egyik leggyengébb, egy siker és egy iksz mellett már nyolcszor égett meg a túrákon. Michel Vonk legénysége ott folytatta az idén, ahol tavaly abbahagyta: Maleticék mindkét bajnokijukat elveszítették. A keretben egy középpályás és egy jobbhátvéd sérült.
Az Almere 16-szor, a Telstar 15-ször játszott olyan ütközetet, amelyen született három találat. Augusztusban 2-2 lett fordított felállásban, a tavalyi kiírásban pedig 3-3, illetve 1-3 lett a vége.
Maradunk a góloknál. Azt gondoljuk, hogy háromszor ezúttal is kapitulálnak a védelmek. Tippünk így: +2.5!

Fortuna Sittard-Helmond +2.5!

Egyik brigád sem a zárt védekezéséről híres – ma is könnyen elszabadulhat a pokol…
A Fortuna 19 ponttal a 17. helyen áll, helyzete egy cseppet sem biztonságos, ugyanis a sereghajó, azaz kieső pozícióban tanyázó Almere 14-nél jár. A sárga-zöldek otthon el vannak átkozva: mérlegük mindössze 1-3-6, ehhez 9-30-as gólkülönbség passzol! A gyenge szezonkezdet miatt edzőt is váltott a klub, érkezett Ben van Dael, aki azért ráncba szedte a sittardiakat. Azóta két iksz mellett nagy meglepetésre nyerni tudtak a Go Aheadnél. A keretben nincsen eltiltott, és a múlt héten már visszatért csereként egy meghatározó középpályás.
A Helmond kényelmesebb helyzetben van, a piros-feketék a középmezőnyben állnak, 27 egységükkel a 8, play offot érő pozíciót foglalják el. A gárda idegenben 3-4-3-as sort tud, gólkülönbsége 18-16 – eddig minden kimozdulásakor eredményesek voltak Bjelicáék. Jan van Dijk alakulata jól zárta, majd jól is kezdte az évet, de legutóbb kikapott otthon az Ajax tarcsitól úgy, hogy a 90. percben még vezettek a hazaiak (2-3). A keretben nincs eltiltott és friss sérült játékos.
A Fortuna over/under mutatója 14/5, a Helmondé 12/8. Ma is a találatokban látunk fantáziát, és ennek megfelelően a gólokra fogadunk. Három minden bizonnyal lesz! Tipp: +2.5!

Olvasói sztorik