Hírek

Spanyol kupakaland

Sevilla és a Valencia a két helyszín ezúttal...

Sevilla-Mirandes (0-1) 1!

A másodosztályú alakulatnak véget érhet a kupakaland…
A Sevilla egyre jobb formát mutat, köszönhetően elsősorban annak, hogy a bajnokságban és a kupában szeptember 20-a óta nem kapott ki, sőt, ebben a két sorozatban minden mérkőzését megnyerte. A fehér-pirosak idegenben nem ilyen veretesek, sőt, a La Ligában nem nyertek még vendégként, mérlegük (0-5-4). A Király Kupában viszont a szebbik arcukat mutatják Unai Emery fiai, még gólt sem kaptak a Logronestól és a Betistől sem. A sorozatot véresen komolyan veszik Krohn Dehliék, Ramiék erős alakulattal léptek eddig minden alkalommal pályára. Konoplyankáék a Ramon Sanchez Pizjuan-ban játszottak három találkozót zsinórban, rúgtak nyolc gólt, és mindössze egyet kaptak. A keretben Andreolli sérült, de már régóta.
A Mirandes a másodosztályban középcsapat, a 11. helyen áll, otthon és idegenben is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a társulat. Komolyabb tervei nem lehetnek, viszont a kiesés elkerüléséért folytatott harcban sem lesz érintett. A formája 2016-ban hullámzó, meglepetésre győzött Cordobán, ikszelt a gyengécske Almeriával, a hétvégén viszont kikapott Leganesben.
A Kupában viszont jól mennek a piros-feketék, eddig két első ligás brigádot búcsúztattak. Előbb a Malagát verték oda-vissza, majd a Deport ejtették ki, méghozzá úgy, hogy a hazai iksz után a Riazorban arattak fölényes diadalt (0-3).
A keretben friss sérült nincsen, Carlos Terrazas Sanchez vezetőedző erős alakulatot vezényel majd a pályára.
A Sevilla nagyon erős kerettel rendelkezik, ráadásul a Király Kupa prioritást élvez az andalúzoknál. A házigazda legalább kétgólos előnyt szerez az első ütközetben!

Valencia-Las Palmas +2.5!

A denevérek hullámzóan teljesítenek Gary Neville-lel, ma is inkább a gólokban látunk fantáziát…
A Valencia továbbra is szürke középcsapat, a bajnokságban csak a 11. 24 ponttal. A Mestallában még veretlen a La Ligában, de feltűnően sokat remizik (3-7-0). Az edzőváltás sem hozott lendületet, a teljesítménye továbbra is hullámzó, a Real elleni döntetlent egy San Sebastian-i vereség követte, legutóbb pedig nem bírt a gyengécske Rayoval (2-2). A kupában azért jobban megy a fehér-feketéknek, Negredoék oda-vissza verték a Granadát. A keretben vannak hiányzók, Feghouli és Gaya sérült. A támadósorral nincsen nagyobb baj, viszont a védelem sokat hibázik…
A Las Palmas 18 ponttal menekül a kiesés elől. Minden esélye megvan a bennmaradásra, ám ha így folytatja idegenben, akkor ennek búcsú lesz a vége (0-3-6, 9-20). A kanárik a kupában a Real Sociedadot és az Eibart búcsúztatták – még veretlenek a sorozatban. A formájuk nem az igazi, két bajnoki ikszet egy vereség követte hazai környezetben, igaz, az Atletico Madridtól nem szégyen kikapni. A keretben egy jobb bekk és egy védekező középpályás sérült, nélkülük utaznak a szigetlakók a Mestallába.
A Valencia az esélyes papíron, és a kupát komolyan is veszik a denevérek. Viszont mostanság nagyon gólképesek a valenciaiak – elől is, hátul is. Három találatot simán összehozhatnak a felek! Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik