Hírek

Kupakettesek!

Ma déli meccseket kerestünk...

Lazio-Juventus 2!

A zebrák bombaformában vannak, a kupában is továbbjutnak!
A Lazio csak a középmezőnyben állomásozik, Pioli fiai vasárnap Bolognából hoztak el egy pontot. Ez alapjában véve nem számít nagy bemondásnak, ám ha hozzátesszük, hogy a házigazda már kettővel vezetett, akkor már azért nem is olyan rossz ez az eredmény (2-2). A rómaiak régóta nem kaptak ki, de sok a remi: otthon 5-3-2 a mérlegük, nem verték el például a Carpit, vagy éppen a Sampot sem. Candreváék ugyanakkor képesek a meglepetésre, tavaly decemberben nyertek az Internél, másfél hete pedig Firenzéből hozták el a pontokat.
A halványkékek komolyan veszik a kupát, legutóbb az Udinesét verték Matriék. A keretben még mindig sok a sérült, Kishna, Morrison, Biglia, Basta, Gentiletti, de Vrij és Marchetti nem bevethető. A hétvégén a Candreva-Djordjevic-Keita trió kezdett, ma várhatóan Matri, Lulic, Anderson, vagy éppen Klose is szerepet kaphat.
A Juventusnál már nem arról beszélnek, hogy mennyire beragadtak a zebrák a bajnoki rajton. A csíkosak már a 2- helyen állnak 42 ponttal, vendégként is erős, 7-1-3-as mérleggel. Pogbáék október 28-án kaptak ki a Serie A-ban legutóbb, akkor a Sassuolo vendégei voltak, azóta 10 sikert könyveltek el, és nem mellékesen továbbjutottak a BL-ben is. A hétvégén Udinében volt jelenésük Dybaláéknak: a torinóiak sima 4-0-lal hozták el a pontokat.
A kupa előző körében a városi rivális várt Khediráékra: akkor Zaza brillírozott, így a bikák kiadós verésben részesültek (4-0). Ezúttal Barzagli az egyetlen fontos hiányzó, de Allegri biztosan belenyúl majd a hétvégi kezdőcsapatba.
A Juve nagy formában van, és a Laziot mostanság rendre elverte: a fővárosiak három éve képtelenek legyőzni Buffonékat. Ma is a bajnoknak szavazunk bizalmat, a Juventus jut az elődöntőbe! Tippünk így: 2-es!

Athletic Bilbao-Barcelona 2!

Néhány nappal ezelőtt kivégezték a katalánok a baszkokat: ma nem várunk újabb vérengzést, de azért győznek a vendégek…
A negyeddöntők első mérkőzéseit rendezik a Király Kupában. A baszkok – akik hagyományosan jól szerepelnek ebben a sorozatban – nem volt szerencséjük, hiszen a katalánokkal egy ágra kerültek. Ernesto Valverde együttese decemberre rendezte sorait, viszont a 2016-os esztendő eddig csalódás a csíkosaknak, legalább is ami a bajnokságot illeti. A San Mamesben nem bírtak a Las Palmas-szal, majd kikaptak Sevillában, végezetük 6-0-ra égtek meg a Camp Nou-ban. Most csak a 9. pozíciót foglalják el…
A kupában azért értek el sikereket a piros-fehér-feketék, a Linense után a Villarrealt verték oda-vissza Susaetáék. A mai találkozót is kiemelten kezelik a baszkok, Raul Garcia sérült, Laporte visszatérőben, Aduriz pedig csak a bajnokságban volt eltiltva.
Luis Enrique alakulata ugyan a 2. a bajnokságban, de van egy elmaradt meccse, amelyet ha megnyernek Suarezék, az élre állhatnak. A gránátvörös-kékek remek formában vannak, az Espanyolnál csak döntetleneztek az év első bajnokiján, utána viszont a Granada-Bilbao párosnak tízet hintettek a Camp Nouban. A kupában a Villanovense ellen léptek át az első körben, majd jött a városi rivális, amely mindkétszer megadta magát a nagytestvérnek. A keretben vannak fontos hiányzók: Messi, Jordi Alba vasárnap sérült meg, és egyébként is belenyúlt volna a bajnoki kezdőbe a tréner. A fiatalok ezúttal is szerepet kaphatnak (El Haddadi, Sergi Roberto), de azért lesz rutin is a pályán.
A vasárnapi hatosból nem lehet kiindulni, viszont ettől a meccstől függetlenül is a katalánok sikerében látunk fantáziát. A baszkok otthon hagyományosan nekirontanak ellenfeleiknek, ezt pedig a gyors katalán csatárok kihasználhatják. Győznek a vendégek,tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik