Hírek

FA Kupa és bajnoki!

Ma irány Anglia és Skócia!

Btistol City-WBA 2!

A megismételt mérkőzésen a birminghamiek kivívják a továbbjutást!
Az FA Kupában az első ütközet 2-2-es végeredménnyel zárult, a fordulatos találkozó hajrájában egyenlítettek a hazaiak.
A Bristol nagy sikert aratott szombaton: a piros-fehérek 1-0-ra elverték a Championship listavezetőjét, a Middlesborough gárdáját. Kellett is a három egység Steve Cotterill alakulatának, amely ugyan így is kieső helyen állomásozik, de legalább beérte pontszámban a Rotherhamot (24). Otthon, az Ashton Gate-en Reidék nem erősek, 14 fellépésük közül mindössze hármat nyertek meg (3-5-6). A keretben fontos hiányzó nincsen.
A WBA nagyon szeszélyesen teljesít egy osztállyal feljebb: a hétközi fordulóban bravúros pontot hoztak el a Stamford Bridge-ről (2-2, Chelsea), utána viszont nagyon kikaptak a szenteknél (3-0). Tony Pulis társulata idegenben nem veszélytelen (3-4-4), okozott már meglepetéseket a Premier League-ben. 27 ponttal a középmezőnyben állomásoznak a csíkosak, vélhetően kiesési gondjuk nem lesz. A keretben Morrison, egy fontos középpályás sérült, a védelembe viszont Evans visszatérhet.
A Bristol megtréfálta az első meccsen a WBA-t, ma viszont a birminghamiek kivívják a továbbjutást. Tippünk: 2-es!

Celtic-Hamilton (0-1) 1!

A bajnoki címre hajtó katolikusok alaposan elverhetik mai vendégüket…
Az ütközetet december 5-éről halasztották el. A Celtic 21 meccsen 49 pontot gyűjtött, így – egy mérkőzés fórral – három egység az előnye az elsőszámú (és egyedüli) üldözőjével, az Aberdeennel szemben. A zöld-fehérek szinte biztos, hogy az idén is megszerzik a bajnoki címet, ám Ronny Deilával azért annyira nem elégedettek a drukkerek, mivel kiestek a katolikusok a nemzetközi kupákból. A gárda a Celtic Parkban erős, 7-2-1 (25-6) a mérlege, és a formája is nagyszerű. 2016-ben mindhárom tétmeccsét megnyerték Mc. Gregorék, két bajnoki siker mellett a kupában is továbbléptek. Vannak sérültek a keretben, két bekk és két középpályás hiányzik majd ma este.
A Hamilton a 10. 24 ponttal, veszélyes helyzetben van, a kiesés elleni osztályozóban még érdekelt lehet, ha nem hajrázik jól. Idegenben 3-3-5-ös a statisztikája, viszont a kék-feketék rossz passzban érkeznek Glasgowba: október eleje óta mindössze egy bajnokit nyertek, két utolsó találkozójukon a pontvadászatban remiztek, közötte ugyanakkor kiestek a kupából. Lesz egy eltiltott jobbszélsőjük, rajta kívül még egy bekk sérült.
A Celticnek nyernie kell, ha le akarja rázni riválisát. És otthon a zöld-fehérek nem is hibáznak, kettővel elkalapálják a Hamiltont. Tippünk így hendis H!

Olvasói sztorik