Hírek

Fővárosi sikerek!

A Real és a Roma is új edzővel szerepel...

AS Roma-Hellas Verona (0-1) 1!

Spallettivel ismét régi fényében tündökölhet az AS Roma. A sereghajtó nem jelenthet akadályt a farkasoknak!
Rudi Garcia nem úszta meg… A francia trénernek mennie kellett, miután a múlt szombaton csapata nem bírt a Milannal (1-1). Persze, nem ezen az eredményen múlt a kirúgás, hiszen a bordó-sárgák a legutóbbi hét bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni. Jelenleg így most az 5. helyen állnak 34 egységgel, az Olimpicóban 6-2-1-es mérleggel. Tottiék helyzete nem reménytelen: a listavezető Napoli 41-ig jutott, de a 3. Inter is csak öttel előzi meg a farkasokat.
A támadósorral különösebb baj nem volt, de a védelem sokat bakizott: az élcsapatok közül Rudigerék kapták a legtöbb találatot (36-22). A keretben Nainggolan és Manolas bajlódott kisebb sérüléssel, de jó eséllyel azért összedrótozzák őket a mai ütközetre.
A Hellas Verona is túljutott már egy edzőváltáson, ám Luigi del Neri sem tud csodát tenni a sárga-kékekkel. Elméletileg nem rossz az állomány, de valamiért nem jön ki a lépés Pazziniéknek. A rutin ott a csapatban (Sala, Toni, Pazzini, Halfedsson, Viviani), de a gépezen nem működik. A brigád tökutolsó, nyeretlen még, idegenben négy iksz mellett hatszor megverték. Gólkülönbségük 6-16. A forma tragikus, a decembert két remivel zárták Ionitáék, ám az idei esztendő két vereséget hozott, ráadásul még gólt sem rúgtak a veronaiak. A keretük tartalékos lesz, a védelemből Pisano, a támadósorból Siligardi tuti, hogy nem játszik, de hagyott ki edzést Toni, Viviani és Souprayen is.
Az edzőváltáson átesett farkasok ma feltámadnak, és legalább kettővel elverik a sereghajtót. Spalletti sima győzelemmel mutatkozik be a kispadon. Tippünk így hendis H!

Real Madrid-Sporting Gijon (0-2) 1!

Lemészárolja ellenfelét ma a királyi gárda!
Rafa Benitez ment, Zinedine Zidane jött – nagyon röviden így foglalható össze az elmúlt két hét eseménysorozata a királyi klubnál. A korábbi trénernek végül a Valencia elleni 2-2-es döntetlen után kellett távoznia – más kérdés, hogy azon a találkozón egészen elfogadhatóan futballoztak Iscoék…
A fővárosiak jelenleg csak a 3. helyen állnak 40 egységgel, a Bernabeuban 8-1-1 a mérlegük (a Barca nyert náluk, a Malaga ikszelt), gólkülönbségük impozáns, 34-9. A gall legenda parádésan mutatkozott be a múlt héten, Benzemáék egy ötöst hintettek az egyébként stabil Depornak. A keretben Sergio Ramos bajlódik kisebb sérüléssel, külön munkát végzett, akár ott is lehet a mérkőzésen. Persze, lehet, hogy Zidane még nem kockáztat, a Sportingnál azért keményebb ellenfelek is várnak a közeljövőben Ronaldoékra.
A Sporting kieső helyről várja a folytatást, 18 meccsen mindössze 15 pontot szereztek a piros-fehér-kékek. Idegenben 2-1-7 az eredménysoruk, La Corunában és az Espanyolnál nyertek, de ezen sikereknek már több hónapja. Bajban van a gárda, ugyanis legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, idegenben három találkozó óta gólképtelen. Fernandez Antuna Abelardo amolyan szimpatikus vesztes típusú brigádot rakott össze, mert a gijoniak általában ügyesen elfocizgatnak a mezőnyben, de valahogy hárul mindig összehoznak néhány gólt. Nem jó hír az sem, hogy egy védő és egy középpályás sérülés miatt kihagyja a fővárosi kirándulást. Más kérdés, hogy velük sem lenne sokkal egyszerűbb a túra…
Zidane a legjobbkor érkezett, és úgy tűnik, tudott új impulzusokat adni a játékosoknak. A Sporting ma könnyen megadja magát, a Real nagyon magabiztosan tartja otthon a pontokat. Tippünk: (0-2) 1!

Olvasói sztorik