Hírek

Irány London!

Két angol bajnoki a mai menüben...

Chelsea-WBA (0-1) 1!

Hidding felrázta a londoniakat, ma sem hibáznak!
Mourinho menesztése óta megtáltosodtak a londoniak. Őrzik veretlenségüket, és az FA Kupában sem botlottak a hét végén: magabiztosan ejtették ki a Scunthorpe-ot. A kékek kerete erős, és most már jönnek az eredmények is. Jelenleg mindössze a 14. helyen tanyáznak Terryék 23 egységgel, a 4. BL-t érő Tottenhamtól egyelőre 13 pont a lemaradásuk. Hidding szerint az elitligára még mindig van esély, ehhez viszont folytatni kell a nyerő szériát.
A Stamford Bridge-en 4-2-4 a kékek mérlege, sok váratlan vereség csúszott be, de az utolsó több mint egy hónapja (Bournemouth, 0-1). A Chelsea mintha megújhodott volna a holland menedzser érkezésével, és a korábban gyengélkedő futballisták remek formának örvendenek. A keret nem lesz teljes, Remy és Falcao sérült, viszont Hazard visszatérésére van esély.
A biminghami alakulat 26 ponttal a 12., egyelőre eltávolodtak a veszélyes zónától a csíkosak. A társulat vendégként kiegyensúlyozott teljesítményre képes, mérlege 3-3-3, és a formájára sem lehet panasz: két fontos hazai bajnokit nyert meg (Newcastle, Stoke), majd az FA Kupában nem bírt a Bristollal, így pótvizsgára kényszerül, ezúttal majd idegenben.
Jó hír a WBA-drukkereknek, hogy két eltiltottjuk is visszatér ma, friss sérült nincs, kérdéses az egyik fontos bekk, Olsson játéka. Tony Pulis menedzser egy-két játékosát pihentette a kupameccsen, így fáradtságra sem panaszkodhatnak a birminghamiek.
A Chelsea feltámadt, és szerintünk a kékek folytatják sorozatukat. A hazaiak kettővel verhetik a WBA-t! Tippünk így hendis H!

Tottenham-Leicester +2,5!

Ma sem lesz unalmas a rókák londoni látogatása…
A Tottenham a bajnokságban jól szerepel, tartja 4. helyét, 36 egységig jutott, a White Hatr Lane-en 5-4-1-es mérleget hozott össze. A formája rendben lévő, négy bajnokin 10 egységet húzott be, legutóbb az FA Kupában 2-2-re végzett épp aktuális ellenfelével. Pochettino mester alakulata támadásban erős, viszont a védelme sebezhető. Hazai gólkülönbsége 18-7. A keretében Dembele sérült, rajta kívül csak perememberek maradnak ki. A vasárnapi kupameccsen néhány alapemberét pihentette a menedzser, Lamela és Lloris végig a padon ült, Kane, Bentaleb és Alli Dele csereként szállt be.
A Leicester mindenképpen a szezon meglepetéscsapata, a kékek elképesztően bekezdtek az ősszel, s noha az elmúlt három játéknapon nem nyertek, így is őrzik második helyüket a tabellán. Ranieri mester legénysége 40 egységig jutott, vendégségben 6-3-1 a mutatója – csak az Anfielden kapott ki (Liverpool, 1-0). Gólkülönbsége idegenben 21-12, a legtöbbször a rókák voltak eredményesek távol otthonuktól. Az FA Kupában nagyon közel álltak Ulloáék a továbbjutáshoz, de a végén a sarkantyúsok kiegyenlítettek. Ranieri Mahrezt a padon tartotta, most kezdő lesz, mint ahogy Vardy visszatérésére is komoly esély van. A gólgyáros sérüléssel bajlódott, de lapértesülések szerint ott lehet ma Londonban. A kezdőben kaphat helyet a kupameccsen csereként beálló majd gólt lövő Okazaki is. Schlupp továbbra sem bevethető.
E két együttes rendre eseménydús kilencven percet játszik egymással. Ma sem lesz ez másként, három találatot simán összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik