Hírek

Irány a Championship!

Két hazai sanszra bukkantunk...

Sheffield Wednesday-Bolton Wanderers 1!

A baglyok otthon brutálisak, a Bolton romokban – ebből hazai lesz…
Carlos Carvalhal egész ütős kis csapatot pakolt össze Sheffieldben: a kék-fehér-feketék a 7. helyen állnak 39 egységgel, lemaradásuk a play offos pozíciótól mindössze két pont. Hazai környezetben, a Hillsborough Stadium-ban remekelnek Lucasék, 7-4-1-es a mérlegük, ehhez 22-10-es gólkülönbség párosul. Csak a Middlesboroughtól kaptak ki, de még augusztusban. A formájukra nem lehet panasz, a legutóbbi négy bajnokijukból hármat behúztak, és csak a Ruverside Stadionban maradtak pont nélkül (Middlesborough, 1-0). Az FA Kupában is sikerrel vették az akadályt, a Fulham ellen 2-1-re diadalmaskodtak. A keretben három sérült volt: egy belső bekk, egy védekező középpályás és egy jobbszélső, de egyikük sem alapember.
A Bolton 17 pontjával a sereghajtó a Championshipben, 17 egység áll a neve mellett, idegenben a leggyengébbek, három remi mellett kilencszer kapituláltak a fehér-feketék. Neil Lennon menedzser alakulatát egy apróbb siker érte a közelmúltban, december 28-á verték a Blackburnt, viszont 2016 bajnoki vereséggel kezdődött, majd az 5. ligás ellenfelével sem bírt az FA Kupában, így újrajátszásra kényszerülnek Feeney-ék. A bennmaradáshoz nagyot kellene javulniuk Pratley-éknek, ám erre egyelőre kevés jel utal. A keretben vannak hiányzók, elsősorban a csatárosban: két rutinos támadó mellett egy cseretámadó sem nevethető.
A Sheffield Wednesday jó formában van, otthon különösen erős. A gyengécske boltoniak alig ha a baglyok ellen támadnak fel. Tippünk így: 1-es!

Derby County-Reading 1!

A házigazda az élvonalba vágyik, ehhez nem hibázhat otthon a középcsapat ellen!
25 bajnokin 48 egységet kasszíroztak a hazaiak, így jelenleg a 2., feljutást érő pozícióban állomásoznak a fehér-feketék. A Pride Park Stadium-ban nem jó vendégeskedni, Benték hazai mérlege 7-4-1 (a Leeds nyert náluk még augusztus végén). Nem zárták jól az óévet Paul Clement fiai, hiszen csak remizni tudtak Leedsben, majd 2016. első fellépésén kapituláltak rangadón a Riverside Stadionban (Middlesborough, 2-0). A gárda azonban nem omlott össze, az FA Kupában 1-0-ás hátrányból fordítva nyert a Hartepool vendégeként. A keretben vannak hiányzók: egy középső védő, egy balbekk és két középső középpályás sérült. Az állomány erős, jó esélye van a Derbynek a feljutásra.
A Readinget a középmezőnyben várta az új esztendő, a kék-fehérek 33 ponttal a 12. helyen tanyáznak. November közepéig még nem is volt baj a gárda teljesítményével, utána viszont nem jöttek az eredmények. A menedzseri feladatokkal Brian McDermottot bízták meg, azóta felemásan jönnek az eredmények (2-0-2). Vendégként nem túl acélos (3-2-7), az utolsó hat túráján kikapott. Az FA Kupában 2-2-re végeztek a Huddersfield vendégeként, így ismétlésre kényszerülnek Quinnék. Egy bekk letöltötte eltiltását, így visszatérhet, egy másik kezdő bekk viszont lesérült az utolsó bajnokin, ő még nem lesz bevethető.
A Derby a feljutásra hajt, ehhez pedig otthon nem hibázhat. A Reading vendégségben igencsak “tisztelettudó”, ma sem nehezíti meg a házigazda dolgát. Tipp: 1!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik