Hírek

Portugál és gall történetek…

A Pacos Ferreira és a Metz meccseit néztük ki magunknak...

Pacos Ferreira-Setubal Mindkét fél betalál! +2,5!

A házigazda az esélyesebb, de a vendégek gólképesek, elől is, hátul is. Így inkább a találatokban bízunk!
A Pacos Ferreira az 5. helyen tanyázik, 25 pontja van, realitás az EL-szereplés. Otthon 4-2-2-es az eredménysora, a Rio Avétől és a Guimarestől kapott ki. Jorge Simão vezetőedző alakulata a bajnokságban jó formát mutat, a legutóbbi négy fellépésén nem kapott ki. Értékes ikszet ért el Bragában, legutóbb pedig simán nyert a sereghajtó Tondelénél (0-2). Otthon 15-8 a gólkülönbsége, csak két mérkőzésen nem talált be. A keretben egy balszélső sérült, rajta kívül teljes lesz a csapat.
A Vitoria Setubal a 9. 22 egységgel, viszont vendégként életveszélyes: 4-1-2-es eredménysora kiemelkedő. A gólkülönbsége a túrákon 15-9, csak a Portonak nem talált be. A formája érdekes: a tavalyi évet sikerrel zárta, majd otthon játszott egy biztató ikszet a Bragával, legutóbb viszont a Sporting felmosta a padlót vele (0-6). Hyun-Junék támadójátékával nincsen gond, más kérdés, hogy miként sikerült felráznia a játékosokat Quim Machado vezetőedzőnek. A keretben nincsen eltiltott és friss sérült.
Hajlanánk a hazai sikerre, de a Setubal bárkire veszélyes idegenben. Szerintünk sanszos a gólváltás, és akár három találat is összejöhet.

Metz-Sochaux DNB 1! 2-3 gól!

A házigazda edzőt váltott, a gödörből így megkezdheti a kikapaszkodást…
A Metz nagy reményekkel vágott neki a pontvadászatnak, cél a visszajutás volt az élvonalba. Kezdetekben minden remekül alakult, de november közepére elfogyott a lendület. És jött az ámokfutás: az utolsó hat fellépésén mindössze 4 pontot szereztek a bordók (1-1-4), így le is csúszott az alakulat a 7. pozícióba. 30 egység áll a neve mellett, a 2. Dijon 38-nál jár, tehát össze kellene kapniuk magukat N’Gbakotoéknak. Otthon 4-3-3-as a mérlege, ehhez 15-9-es gólkülönbség társul. A gyenge szereplésnek meg is lett a következménye, edzőt váltott a vezetőség, a rutinos Philippe Hinschberger ült le a padra.
Az új trénernek nem lesz könnyű dolga, hiszen lesznek hiányzók a csapatban. Az egyik védekező középpályása eltiltott, a másik sérült, és a védelem tengelyélből is lesz kimaradó, egy argentin középső bekk.
A Sochaux tavaly a középmezőnyben zárt, az idén viszont eddig nem megy ilyen jól a sárgáknak. A brigád az első kilenc játéknapon nem nyert, csak 4 pontja volt. Itt is meghúzta a vezetőség az edzőváltást, és olybá tűnik, valamelyest össze is kapták magukat Cisséék. Jelenleg a 17., még éppen nem kieső helyen állomásoznak a fiúk, 19 egység állnak – a vonal alatti Ajaccio 18-nál jár…
A téli leállás előtt azért gyűjtögették a pontokat Caceresék, de nem idegenben. A túrákon továbbra is gyenge a társulat, mutatója 1-3-5, csak a sereghajtó Nimesnél tudott nyerni. A kerete nem lesz teljes, egy fontos védekező középpályás még mindig sérült. Eltiltott nem lesz a Sochaux-ban.
A Metz-nek mindenképpen jót tett az edzőváltás, ráadásul a Sochaux gyenge vendégként. A hazaiaknak szavazunk bizalmat, és a gólos opciók közül a 2-3 találat tűnik a legvalószínűbbnek. Mi erre a két opcióra fogadunk!

Olvasói sztorik