Hírek

Denevérek és sarkantyúsok…

Real Sociedad-Valencia X2!

Mindkét alakulat várakozáson alul teljesít, a vendégek viszont mintha felszálló ágban lennének. Nem kapnak ki az Anoetában!
David Moyes-szel a kispadon kezdte meg a bajnokságot a baszk alakulat, de a kék-fehérek igencsak beragadtak a rajtnál, sokáig a kiesőzónában állomásoztak, így nem is okozott különösebb meglepetést, hogy kirúgták a skótot. A padra Eusebio ült le, de olyan számottevő javulás nem állt be Veláék teljesítményében. A brigád kiesett a Király Kupából, a bajnokságban pedig mindössze a 15., 17 egységig jutott – a vonal alatti Sporting Gijon 15-nél jár. Otthon 2-2-4-es a mérlege, a Sevillát és az Eibart verte. Négy bajnoki óta nyeretlen, legutóbb a Rayotól hozott el egy pontot (2-2).
A keretben a legnagyobb hiányzó a gárda gólvágója, a 12 találatot jegyző Imanol Agirretxe. A középpálya is tartalékos lesz, ugyanis Canales (épp Valenciából érkezett), Zurutuza és Granero nem bevethető, ráadásul Asier Illarramendi sem tuti, hogy vállalni tudja a játékot.
A Valenciánál is megtörtént már az edzőváltás, Gary Neville ült le a padra, és bizony az angol tréner sem durrantott nagyot érkezésével. A denevérek játéka nem lett eleinte ütősebb, a védelme mindig gólképes volt, így már-már az érkezése után néhány héttel kezdték kikezdeni az egykori remek jobb-bekket. Aztán a múlt hét végén a Real ellen megmutatták Parejoék, hogy igen is tudnak küzdeni. A 2-2-vel végződött ütközet után a Granada látogatott a Mestallába kupameccsre. Negredo vezetésével 4-0-ra győztek Alcacerék!
A fehér-feketék a 10. helyen állnak 23 ponttal, idegenben 2-2-5ös sort produkálva. A forma talán biztatónak nevezhető, viszont még mindig akadnak hiányzók a keretben. Feghouli (kp.), Bakkali (cs.) még biztosan nem léphet pályára, a két bekk, Mustafi és Gaya azonban már akár bevethető lehet San Sebastianban.
Azt gondoljuk, hogy a Valencia egy pontra feltétlenül jó lehet az Anoetában. A házigazda nincs nagy formában, nem lesz a legjobb csatára, ezt kihasználhatják a vendégek. Tippünk így: X2!

Tottenham-Leicester 1!

A FA Kupában szerintünk az alapembereit nélkülöző vendégek ellen a sarkantyúsok diadalmaskodnak!
A londoni alakulat jó formát mutatott a bajnokságban, 36 pontjával immár a 4. Pochettino mester alakulata otthon erős (5-4-1), az egyetlen vereségét a White Hart Lene-en a Newcastle-től szenvedte el december közepén, azóta négy meccsen három siker és egy iksz a mérlege. A támadójátéka intenzív, már 34 gólt hintettek Kane-ék, és a védelemre sem lehet panasz, hiszen 20 bajnokin csak 16-szor kapituláltak Verthondenék. A keret nem teljes, Dembele sérült, a többi alapember azonban bevetésre készen áll.
A Leicester a szezon meglepetés csapata, az előkelő 2. helyről várhatják a folytatást a rókák. Ranieri alakulata mindössze kétszer kapott ki a Premier League-ben (otthon az Arsenaltól, idegenben a Liverpoolnál). Az elmúlt hetekben azonban mintha megtorpantak volna a kékek: három mérkőzés óta nem győztek, és ebben a periódusban még gólt sem szereztek a fiúk! Az együttes remekelt nagyon sokáig, és ezt nagymértékben annak volt köszönhető, hogy elkerülték a sérülések és az eltiltások. Most azonban két alapember is kidőlt a sorból: Vardy és Schlupp egyaránt sérült, Matthew James visszatérésére is várni kell még.
A Tottenham jobb formában van, a Leicester lendülete megtört, ráadásul fontos sérültjei vannak. Azt gondoljuk, hogy a kupában a házigazda lép tovább! Tipp: 1!

Olvasói sztorik