Hírek

Olasz és spanyol egyes!

Ma a hazai alakulatoknak szavaztunk bizalmat...

Fiorentina-Lazio 1!

A lilák tartják a lépést az élcsapatokkal, a római kékek mintha fáradnának… Ebből hazai lesz!
Paulo Sousa alakulata remekel az idén, a 2. helyen áll, lemaradása mindössze egy pont az Inter mögött. A lilák 38 egységnél járnak, otthon, a Stadio Artemio Franchi-ban 7-1-1-es pazar mérleggel büszkélkedhetnek (a Roma nyert náluk, az Empolinak sikerült az iksz). A hétközi fordulóban tükörsima győzelmet arattak Palermóban, Ilicic nagyszerű formát mutat, ott folytatta, ahol december közepén a Chievo ellen abbahagyta: ezúttal duplázott a támadó. A violákból karakteres együttest formált a luzitán tréner, igaz, van is alapanyag rendesen, minden csapatrészben akadnak klasszisok. A sérülések mostanság elkerülték Firenzét, viszont ezúttal Bernardeschi és Badelj “ötsárgás” büntetését tölti majd.
A Lazio nem kezdte rosszul a szezont (bár a BL-selejtezőn elcsúsztak Kloséék…), de október végére kifulladt. Sorra jöttek a vereségek, hetekig nyeretlenek maradtak Candreváék. Az EL-ben ugyan továbbléptek Matriék a csoportból (majd a Galata vár rájuk), de a szűkös keret megbosszulta magát. Soka Pioli mestert támadták, de a szakértők egyöntetű véleménye az volt: nem volt megfelelő hosszú a pad a többfrontos küzdelemhez. Hét meccsen maradtak nyeretlenek Raduék, aztán december közepén kiütötték az Udinét a kupából, majd nagy meglepetésre győzni tudtak az Internél. Az évkezdet viszont pocsékra sikeredett: a Carpi potot vitt el az Olimpicóból (0-0).
Az alakulat már csak a 10. a tabellán, 24 pontja van, otthon 5-3-2-es mutatót hoztak össze Onaziék. A keretben sok a hiányzó, s noha Milinkovic-Savic és Biglia visszatérhet eltiltásából, még így is van bőven sérült – minden csapatrészben. Marchetti, de Vrij, Basta, Gentiletti, Lulic, Kishna még mindig nem bevethető. Bisevac Lyonból érkezett Rómába, ő azért erősítést jelent a védelemben.
A lilák lendületben vannak, a Lazio mintha megtört volna – az az érzésünk, hogy Borja Valeróék nem hibáznak, és ha csak ideiglenesen is, de átveszik a vezetést a tabellán. Tippünk így: 1-es!

Getafe-Betis 1!

A madridiak pihentebbek lesznek, ráadásul otthon nem rosszak – a gyenge formát mutató Betis is megadhatja magát a Coliseum Alfonso Pérezben…
Alsóházi csapatok csatáznak Madridban: a 13. fogadja a 14. helyezettet. A kékek már túljutottak egy edzőváltáson, és Fran Escriba érkezése jót tett Lafitáéknak. A brigád ugyan kiesett a kupából, de a legutóbbi hét bajnokija közül csak egyet veszített el, két siker és négy döntetlen mellett a Bernabeuban belefért a zakó. És a játék is javul. Hétfőn taktikus játékkal átvészelték az első játékrészt Gijonban, majd a második félidőben gyorsan kivégezték a Sportingot (1-2). Kellettek is a pontok Sarabiáéknak, akik jelenleg 20-nál járnak. Otthon erősebbek (4-3-2), csak a barca és a Granada nyert nála, de egyik sem mostanában. A forma tehát biztató, visszatérhet Lafita eltiltásából, Alvaro Medran ugyan továbbra sem bevethető a középpályán, viszont Alexis esetleg már ott lehet a védelem tengelyében.
A Betis nehéz napokat él meg. A sevillai együttes november vége óta nem képes nyerni a La Ligában, a legutóbbi öt bajnokiján nyeretlen maradt, négy fellépésükön be sem találtak Ruben Castróék. A héten a kupában is érdekeltek voltak a zöld-fehérek, de a nagy rivális győzni tudott a Benito Villamarinban.
Joaquinék 20 egységnél járnak, vendégként viszont meglepően erősek: 4-2-3 a mérlegük – a sikerek viszont ugye nem mostanában születtek… Pepe Melt megtalálta a sajtó, többen kritizálták például az Eibar és a Sevilla elleni kezdőcsapat összetétele miatt, de egyelőre kitart a klubvezetés a szakember mellett. Persze, ha továbbra sem jönnek az eredmények, könnyen megválhatnak a tar trénertől. Mindenesetre a klub hivatalos honlapján amolyan sorsfordító találkozónak titulálják a Getafe ellenit – megy a fogadkozás, de majd meglátjuk, mire lesznek képesek Vareláék.
A védelemben lesznek hiányzók elsősorban: Westermann, Molinero és Bruno is ebből a csapatrészből dőlt ki, Ceballos és Petros (középpályások) ugyancsak sérüléssel bajlódnak…
A házigazda jobb formában van, a Betis romokban. Szerintünk a kékek otthon tartják a pontokat. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik