Hírek

Rókára vadászik a Fradi Sas

Aktívan tölti téli a pihenőjét a kabalaállat.

Kapcsolódó cikkek

A téli uborkaszezonban nemcsak a futballistáknak nincs bajnokija, de a kabalaállatoknak is “kimenője” van – így a Ferencváros jelképének, a meccsek előtt körberöptetett Fradi Sasnak is. A fradi.hu beszámolója szerint az állat már rókákat is megkerget, de a tavaszi szezonra még nem kezdte meg a felkészülést.

– A mezei nyúl-szezon decemberben ért véget, most már nehezebb dolgunk van a vadászattal. Ebben az időszakban a rókára lehet vadászni, amiben jelenleg a Fradi Sas a tapasztalatszerzés időszakát éli. Az ő életében egyébként is a sportmunka az elsődleges, ezért a sérülésveszélyes helyzeteket igyekszünk kerülni. A kondíciója és a fejlődése miatt viszont fontos számára, hogy megízlelje a vadászat ízét is. Egyelőre azért is jutalmat érdemel, ha jól megkerget egy rókát – nyilatkozta a honlapnak a sas kiképzője, Szabó László.

A felkészülésről az alábbiakat mondta:

– A következő két hétben még többet foglalkozunk a Fradi Sas kiegészítő tevékenységével, a vadászattal. Január utolsó hetében viszont már közvetlenül a meccsek előtti repülésekre készülünk, hiszen februárban nekünk is kezdődik a szezon!

Olvasói sztorik