Hírek

Angol bajnoki, spanyol kupa

A Wiganhoz és Cadizba látogatunk el...

Wigan-Gillingham 1!

A feljutást a célja mindkét együttesnek: a rangadón a hazaiak sikerét várjuk!
Nagy utat járt be a Wigan együttese: a kék-fehérek néhány esztendeje még az élvonalban szerepeltek, ma viszont csak a harmadik vonalban vitézkednek. A fiatal skót menedzser, Gary Caldwell egyelőre életben tartja a reményeket, Jacobsék az 5., play offos helyen állnak 41 egységgel, amelynek több mint a felét (6-3-2) a DW Stadium-ban szereztek. Otthon remekül zár a védelmük, gólkülönbségük 11 fellépésen 15-5. Griggék formája felettébb biztató, a karácsonyi őrület ideje alatt három bajnokin 7 pontot kasszíroztak. A következő három bajnokiját sorozatban otthon játssza a társulat, ha ezeken jó szerepelnek Perarce-ék, úgy üldözőbe vehetik az első két helyezettet. A keretben egy hondurasi balbekk sérült.
A Gillingham tavaly még szürke középcsapat volt, az idei kiírásban azonban már a feljutás egyik esélyeseként írnak róla a szaklapok. A kék-feketék a 2. helyen állnak, 25 meccsen 50 pontig jutottak. Idegenben azért nem megy annyira Justin Edinburgh menedzser legénységének, mérlegük 5-3-4. Az ünnepi sorozatot hibátlanul tudták le Donnellyék, négy bajnokin 12 egységet szerezve. Pedig közben eltiltások nehezítették a szakmai stáb munkáját. Ma nem lesz “lapos” hiányzó, és az alapemberek között sérült sincsen.
Noha a vendégek remek formában vannak, ma mégis a Wigan-nek szavazunk bizalmat. A Gillingham vendégként az erős ellenfeleknél eddig megadta magát (Walsall, Coventry), és bizony mai ellenfele is ebbe a kategóriába tartozik. Mi 1-est játszunk!

Cadiz-Celta Vigo +2,5!

A vígóiak már két meccse gólképtelenek – ma kiszakad a gólzsák. Lesznek találatok szép számmal a kupameccs első felvonásán!
A Cadiz óriási szerencsével jutott el a nyolcaddöntőig: nem, nem a Laredo 1-0-ás kiejtésére gondolunk, hanem a Real óriási baklövésére! Mint ismeretes, jogosulatlan szerepeltetés miatt a királyiakat kizárták a sorozatból, így a sárga-kékek léphettek a legjobb 16 közé A Cadiz a harmadik vonal egyik élcsapata, otthon, a Estadio Ramon de Carranza-ban félelmetes (7-2-1), és a 2016-os esztendőt is jól kezdte, verte egyik riválisát hazai környezetben. A keret nem nevezhető erősnek, Güiza személyében mégis van egy klasszis csatáruk. Claudio Barragán alakulata intenzív támadófutballt játszik, és ez várható a brigádtól ma is.
A Celta kisebb hullámvölgybe került, a La Ligát szenzációsan kezdő halványkékek két vereséget szenvedtek el egymás után: előbb a Bilbao nyert a Balaidosban, majd Malagán is pont nélkül maradtak Eduardo Berizzo fiai.
Aspasék idegenben is erősek, 5-2-2-es mutatójuk önmagáért beszél. A kupát is komolyan veszik, az Almeria ellen is erős csapattal jutottak tovább: vendégként 3-1-re, otthon 1-0-ra nyertek. A keretben Nolito a legfontosabb hiányzó, a támadó december közepe óta sérült, rajta kívül egy bekk, Andreu Fontas biztosan kihagyja a találkozót.
Mindkét együttes a támadófutball híve, és ma sem hazudtolják meg magukat az alakulatok. Nyílt meccsen legalább három gólt várunk – no és összességében vendég győzelmet…

Olvasói sztorik