Hírek

Újrahasznosítják a Vidi-stadiont

Megkezdődött a sóstói létesítmény bontása.

A székesfehérvári Sóstói stadion újraépítése 11 milliárd forint állami pénzből valósul meg, a régi stadion elbontása már megkezdődött. A mai sajtónyilvános pályabejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta a stadion-átépítés gyakorlatilag egy városrész rekonstrukcióját jelenti, hiszen a Sóstó környezete is átépül.

Bozai István városgondnok elmondta, először a máshol újrahasznosítható lelátódarabokat, betonelemeket távolítják el, ezek egy része a közeli MÁV Előre-sporttelepre kerül át, a gyepszőnyeg pedig az Ikarus-pályára. Ugyancsak felhasználják a reflektorokat.

A Videoton szurkolói megvásárolhatják a régi stadion székeit, először a bérletesek, majd a jeggyel meccsre járók választhatnak az ülésekből, a polgármester elmondása szerint ez az akció sikeresnek bizonyult, több mint 800 szék talált már gazdára. A környező megyei települések pályáira is juttatnak a stadion régi üléseiből.

A Sóstói stadion lelátókaréjának tényleges bontása az előkészületi munkálatok után, a kedvezőtlen időjárás ellenére január végén megkezdődhet. Az új, 14 ezer férőhelyes stadion építése a közbeszerzési eljárások után várhatóan májusban kezdődik.

Olvasói sztorik