Hírek

Valenciából Liverpoolba…

Ma egy jót kupázunk...

Valencia-Granada 1!

A denevérek előnyt szereznek a nyolcaddöntő első mérkőzésén!
Gary Neville bemutatkozása a Valencia kispadján nem volt éppen sikeres, a fehér-feketék első bajnoki sikere még mindig várat magára. A gárda november 7-e óta nem nyert a La Ligában, és bár ért el értékes döntetleneket, összességében mindenképpen csalódást keltő a jelenlegi 10. helyezés. A Mestallát még nem vette be senki a mostani kiírásban (3-6-0), ugyanakkor rengeteg pontot hullajtottak el Negredóék. Biztató jelek viszont azért mutatkoznak. No nem, nem a szilveszteri, Villarreal elleni idegenbeli 0-1-es vereségre gondolunk, hanem a vasárnap esti, Real Madrid elleni 2-2-re. A találkozón bebizonyították Alcacerék, hogy igen is van tartása az együttesnek!
A kupában eddig nem volt nehéz dolguk Parejoéknak, a Baracaldo ellen kettős győzelemmel léptek tovább. A keret nem lesz teljes, az angol tréner nem számíthat Gayára, Mustafira, Feghoulira, Bakkalira és Rodrigo Morenóra.
A Granada ezúttal is élet-halál harcot vív a bennmaradásért. Egyelőre a vonal fölött tanyázik 17 egységével, de a riválisok szorosan ott vannak a nyomában. A déliek idegenben nem olyan veszélytelenek (2-3-4), a teljesítményük viszont hullámzó. Verték fontos meccsen idegenben a Levantét, majd kikaptak otthon a vígóiaktól, aztán a Las Palmas hatpontos ütközetben végezte ki a csíkosakat, míg vasárnap meglepetésre elverték a Sevillát az andalúz derbin. Jose Ramon Sandoval Huerta vezetőedző keretében nincsenek fontos kimaradók, így tudja rotálni a keretet. Ami biztos: a soron következő két bajnoki (Eibar idegenben, Getafe otthon) kiemelt jelentőségű lehet a bennmaradás szempontjából. A kupában eddig a másodosztályú Leganest búcsúztatták El-Arabiék: idegenbeli góljuk nyolcaddöntőt ért…
A Valencia erősebb ellenfelénél, ráadásul az új trénerrel most már illene virítaniuk is Minaéknak. A Granada számára létfontosságú a bajnokság, így nem kizárt, hogy a hivatalos kommunikációval ellentétben néhány alapember pihenőt kap majd. Az első felvonások nyernek a denevérek, mi erre fogadunk!

Everton-Manchester City Mindkét fél betalál: IGEN!

Egyik alakulatra sem jellemző az óvatoskodás. Ma is bátor játékot várunk az elődöntő első felvonásán!
Az Everton csak a középmezőnyben tanyázik a Premier League-ben, a Goodison Parkban hiába ontja a gólokat, sokat is kap szegény Howard: gólkülönbségük a 3-4-4-es mérleghez 23-20. Martinez mester együttese nem tud kitörni a középszerűségből, és ennek elsődleges oka, hogy képtelen stabilizálni a formáját. Az ünnepek alatt mindent elkövettek Lukakuék, legutóbb a Tottenhammel ikszeltek le Liverpoolban. A védelemben sokan hiányoznak, ám ez azért nem lehet mindenre magyarázat. Az előrejáték nagyjából rendben van, noha így is aok lehetőséget puskáznak el Lennonék. A hátsó alakzat elképesztő hibákra képes, ez pedig súlyos pontjaiba került eddig Baineséknek. A sorozatban a Norwichot és a Middlesborought ejtették ki Osmanék – ma azért keményebb feladat vár Konéékre.
A Manchester City az Arsenaltól elszenvedett vereség után egészen jól keveredett ki az ünnepi őrületből. Két siker mellett egyet ikszelt, ami a Leicester otthonában nem ciki. A halványkékeknél sorra térnek vissza a sérültek, így most már csak Nasri és Kompany a két nagy hiányzó. Pellegrini alakulata idegenben továbbra sem meggyőző (4-3-3), ugyanakkor a Watford ellen is bizonyították Agueróék, hogy nagyot tudnak küzdeni, ha kell. És, ha már a Crystal Palace és a Hull fölényes kivégzésével eljutottak a Ligakupa elődöntőjéig, nyilván a fináléba igyekeznek! A keret mély, így a dél-amerikai menedzser kedvére rotálhatja alakulatát. A sorozatot eddig is komolyan vették a halványkékek – ma is erős kezdővel vonalnak ki a Goodison Park gyepére.
Mindkét csapatnak a támadójátéka erősebb, és ma is abban bízunk, hogy a gárdák felvállalják a nyílt futballt. Bár lesz egy visszavágó is, ennek ellenére szerintünk nem óvatoskodnak majd a felek. Mindkét háló megzörren egyszer, mi ezt az opciót favorizáljuk!

Olvasói sztorik