Hírek

Ronaldo a visszavonulása után királyként akar élni

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja elárulta, hogy mihez kezd majd a visszavonulása után. Cristiano Ronaldo februárban már 31 éves lesz, így elkerülhetetlen, hogy lassan elkezdjen foglalkozni a jövőjével is. Egyelőre úgy látja, sem edzőként, sem klubvezetőként nem kíván a labdarúgás közelében maradni – írja az origo.hu

– A futballon túl is van élet – jelentette ki a Papel Media Networknek adott hosszabb interjújában. – Eleinte biztosan nehéz lesz meccsek, edzés nélkül élni, de ha most kérdeznek, akkor azt mondom, hogy sem edzőként, sem klubvezetőként vagy elnökként nem akarok dolgozni – mondta Ronaldo, aki azt is elárulta, mi a legfőbb gond a labdarúgás világával.

– Könnyű azt mondani, hogy focistának lenni a világ legjobb dolga. Siker, pénz, gyönyörű házak, luxusautók… de ez messze nem minden. Szombaton például remek bokszmeccs lesz Las Vegasban, szívesen elmennék oda a családommal és a barátaimmal, de nem tehetem, mert nincs rá időm, mint ahogy tulajdonképpen semmi másra sincs. De ha majd visszavonulok, úgy akarok élni, mint egy király – árulta el Ronaldo.

A játékosnak egyébként nincs problémája azzal a hihetetlen nyomással, ami rá nehezedik.

– Jól kezelem a feszültséget, a terheket és az elvárásokat, mert nehéz életem volt, megtanultam alkalmazkodni. Tizenegy évesen kerültem el otthonról, és egy teljesen új világba csöppentem, először Lisszabonban, aztán Manchesterben. 18 éves koromig nem is tudtam nyugodtan élni, vagy biztonságban érezni magam – mondta Ronaldo, akinek hamar fel kellett nőnie. – Azért lettem az, aki ma is vagyok, mert meg kellett tanulnom a családom nélkül élni, ami sokszor pokoli nehéz volt. Még csak egy kölyök voltam, de úgy kellett viselkednem, mint egy felnőtt férfinak, beleértve azt, hogy én gondoskodtam magamról, még a ruháimat is magam vasaltam. Ekkor erősödtem meg – mesélte gyerekkoráról a játékos, akit nem igazán érdekel, mit gondolnak róla mások.

– Mindenki azt gondol rólam, amit akar. Nekem az a fontos, hogy mindennap tiszta lelkiismerettel feküdjek le aludni. Felesleges lenne azon aggódnom, hogy mások mit tartanak rólam, az embereknek még a Jóisten sem tud megfelelni – véli Ronaldo.

Olvasói sztorik