Hírek

Egy olasz, egy walesi

Igazi háború várható a Luigi Ferraris-ban...

Genoa-Sampdoria -2.5!

Öldöklő küzdelmet, no de annál kevesebb gólt várunk a Luigi Ferraris-ban rendezendő városi derbin.
Mindkét alakulat jobb szereplésben bízott a szezon előtt. A “házigazda” ehhez képest csak a 17. 16 pontjával, ám a Samp sem lehet büszke az eddig bezsebelt 20 egységével, amely a 14. pozícióhoz elegendő.
A Genoa pocsékul zárta a 2015-ös esztendőt, a piros-kékek sorozatban négyszer kaptak ki. Közben kiestek a kupából is, tehát Gian Piero Gasperini alakulatának nagyon jót tett a szünet. A keretet igyekszenek megerősíteni a klubnál, eddig jó eséllyel a Palermóban kegyvesztetté vált Rigoni költözik a kikötővárosba. (Nem kizárt, hogy a transzferben Pandev megy majd a szigetlakókhoz.).
A társaság támadósora mondott csődöt, 17 ütközetben mindössze 15-ször voltak eredményesek Capelék. A házi góllövőlistát az 5 találatot jegyző Pavoletti vezeti. A bennmaradás a cél most már csak, ehhez azonban otthon is eredményesebben kellene szerepelni (4-1-3).
Lesznek szép számmal hiányzók a keretben: a védelemből Marchese és Burdisso, a középpályáról Dtemaili és Tino Costa, elölről pedig a balszélső Diego Perotti tölti még eltiltását.
A Sampdoriánál már hetekkel ezelőtt elfogyott a türelem a korábbi tréner irányába, így váltás történt a padon: Zenga ment, Montella jött, de az áttörés csak nem sikerült a tengerészeknek. Sorra jöttek a vereségek, ám december közepén végre sikerült pontot szerezniük Ederéknek a Laziónál. A kupából ugyan kiestek a kék-fehérek, de a búcsú mégis szépre sikeredett: a rivális Palermót győzték le otthon Sorianóék.
Murielék 0-3-5-ös idegenbeli mérlegük gyenge, ezen feltétlenül javítaniuk kell a gárdának. Ma hivatalosan idegenben lépnek pályára Cassanoék, ám ez ne tévesszen meg senkit.
Gondban van Montella mester, mivel Eder, a házi gólkirály sérüléssel küszködött, rajta kívül Kristisic és Silvestre sem bevethető. A brazil-olasz támadó szerepeltetéséről majd csak a meccs előtt dönt a szakvezetés.
A genovai rangadó hagyományosan rengeteg lappal jár, ha lesz ilyen opció a netes fogadóirodáknál, érdemes tenni egy próbát. A hagyományos fogadási típusok közül pedig az under opció valószínűsíthető: a hazaiaknak 5/12, a vendégeknek 7/10 ebben a tekintetben a mutatójuk. Mi a lapokra és a gólok ellen támadunk!

Bala Town-Carmarthen 1!

A walesi bajnokságban elmaradt mérkőzést pótolnak: szerintünk a pontok otthon maradnak…
A Bala Town tavaly az előkelő 2. helyen végzett, a cél idén is a dobogó. A piros-fehér-feketék egyelőre csak a 4. pozíciót foglalják el, amely ugyan rájátszást ér, ám ha két elmaradt mérkőzését megnyeri Huw Griffiths menedzser alakulata, úgy feljöhet a 2. pozícióba. Most 32 egyságnál járnak. Az aranyról idén is lemondhatnak Hunték, ugyanis a The New Saints már megint utcahosszal meglógott a mezőnytől.
Otthon, a Maes Tegid-en 5-2-1-es eredménysort tud felmutatni a Bala, a formája viszont lehetne jobb is: egy idegenbeli sikert hazai iksz követte a gyengécske Rhyl ellenében. A védelme nagyon stabil, különösen hazai környezetben (13-4), viszont a támadójátéka sem túlságosan meggyőző. A gárdának eltiltottja nem lesz, és friss sérülésről sem számoltak be a lapok.
A Carmarthen jobb szezont fut a tavalyinál, a 7. 27 ponttal, és ha jól hajráznak az aranyságra-feketék, úgy még a felsőházba is juthatnak. Idegenben eredményesebb Mark Aizlewood menedzser együttese (5-1-4), amely hajlamos felvállalni a nyílt játékot: gólkülönbsége vendégként 15-19! Az ünnepi időszakból kimondottan jól jött ki a gárda, két sikert követően ikszeltek az elmúlt másfél hétben.
A két keret értéke között óriási a különbség, és a Bala Town ma ezt be is bizonyítja. Érzésünk szerint a házigazda nem kegyelmez, és fontos három pontot szerez. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik