Hírek

Spanyol történetek…

Az első ligában és a második vonalban is leltünk egy-egy jó tippet...

Sporting Gijon-Getafe DNB 1!

A kiesési rangadón a hazaiak lehetnek eredményesebbek…
Igazi kiesési rangadót rendeznek ma este Gijonban: az El Molinónban a 17. helyezett fogadja a 14.-ket. A hazaiak eddig 15 egységig jutottak, Gijonban 2-2-3-as a mérlegük. A formájuk nem volt az igazi, december közepétől két idegenbeli vereséget szenvedtek el a piros-fehér-kékek, igaz, van egy elmaradt meccsük, ami szintén nem lesz egyszerű, mivel a Barcával meccselnek majd. A keretbe lesz két visszatérő eltiltott, így szinte teljes állománnyal készülhet a Sporting a számára roppant fontos ütközetre.
A Getafe a 15. 17 ponttal, idegenben azonban két iksz mellett hatszor kikaptak a fővárosiak. Decemberben négy bajnokit játszottak a kékek, egy vereség mellett háromszor remiztek. Voltak ezek közül értékes pontok is, hiszen például a Mestallából is pontot hoztak Fran Escriba fiai. A társulat kerete nem lesz teljes, közel sem. Lafita, egy fontos középpályás eltiltását tölti, Alexis, egy meghatározó középhátvéd sérült, rajtuk kívül még két középpályás neve szerepel a maródiak listáján.
Mindkét brigád számára létfontosságú a mai összecsapás. Azt gondoljuk, hogy a házigazda összekapja magát, és otthon tarthatja a pontokat a vendégségben gyengélkedő Getafe ellenében… Tippünk így: DNB 1!

Tenerife – Alcorcon, 2.5 gól alatt

A Segunda Divisionban a Tenerife 22 pontjával csak a tizennegyedik helyet foglalja el. Otthon nem erősek a kék-fehérek, hajlamosak döntetlenezni (3-4-2). Decemberben teljesen hullámzóan szerepeltek, minden kimenetelt játszottak. Legutóbb Valladolidban kaptak nagy verést (1–4). Otthoni gólkülönbségük 12–9. Az Alcoron jobban áll mai ellenfelénél, 28 pontjával a hetedik, még akár a rájátszás is összejöhet a sárga-pirosaknak. Vendégként 3-1-5 a statisztikájuk, a formájuk viszont jó volt az utóbbi hónapokban, már régen kaptak ki. Óvatosak általában, csak hatszor játszottak olyan meccset, amelyen esett legalább 3 gól. Ma is bennük van a pont, de a kevesebb találat biztosabb választásnak tűnik.

Olvasói sztorik