Hírek

Fehér Miklós emlékéért játszanak Győrben

December 28-án ismét jótékonysági gála lesz a koraszülöttek támogatásáért.

A gája programja

12.00 Miki Barátai-Győri Közélet (VIP A)
12.20 Parlament-Openhouse (VIP B)
12.40 Győri Közélet-Sport TV (VIP A)
13.00 Openhouse-Olimpikonok (VIP B)
13.20 Sport TV-Miki barátai (VIP A)
13.40 Olimpikonok-Parlament (VIP B)
14.00 Győri ETO FC-Dunaszerdahely
14.20 elődöntő: VIP A1-VIP B2
14.40 Videoton-Újpest
15.00 elődöntő: VIP B1-VIP A2
15.20 Dunaszerdahely-Lázár Lovaspark Team
15.40 5. helyért: VIP A3-VIP B3
16.00 Újpest-Győri ETO FC
16.20 3. helyért: a VIP elődöntők vesztesei
16.40 Lázár Lovaspark Team-Videoton
17.00 VIP döntő: az elődöntők győztesei
17.20 köszöntő ünnepség és VIP eredményhirdetés
17.40 DAC-Gyirmót öregfiúk gálameccs
18.10 Győri ETO FC-Videoton
18.30 Újpest-Lázár Lovaspark Team
18.50 Videoton-Dunaszerdahely
19.10 Lázár Lovaspark Team-Győri ETO FC
19.30 Dunaszerdahely-Újpest
19.50 eredményhirdetés és záróceremónia

Hetedik alkalommal szervezi meg Peczár László, a győri Egészséges Újszülöttekért Alapítvány elnöke a Fehér Miklós Emlékgálát öregfiúkcsapatok számára. A tornán ismét részt vesz a címvédő Videoton, a legeredményesebb egyesület, a Lázár Lovaspark Team, a korábbi győztesek közül a Győri ETO és az Újpest, valamint a Dunaszerdahely. Az öt öregfiúk csapat körmérkőzéssel dönti el a kupa sorsát, emellett két győri csapat, a DAC és a Gyirmót FC legendái is mezt húznak majd egy gálamérkőzés erejéig. A két ünnep közötti egyik legnívósabb sportesemény komplett délutáni programot kínál a labdarúgás szerelmesei számára, hiszen egy VIP-torna keretében pályára lépnek Miki gyermekkori barátai, eljön Győrbe ismét az Olimpikonok, a Parlament és a Sport TV csapata, és összeáll a Győri Közéleti válogatott, valamint az Openhouse is.

Nemes célt szolgál a december 28-i, hétfői torna is, hiszen a bevételt az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kapja. A belépés ugyan ingyenes, de a bejáratnál elhelyezett inkubátorba mindenki elhelyezheti az erre a célra szánt adományait.

A gála délben kezdődik és este 8 óráig tart. A csapatok 5×2 méteres kapukra játszanak 15-15 perces egy félidős mérkőzéseket – ennél csak a DAC–Gyirmót gálameccs lesz hosszabb, illetve ha valamelyik helyosztó döntetlenre végződik, ott büntetőkkel folytatódik a találkozó. Várhatóan most is tucatnyi egykori válogatott labdarúgó lép majd pályára, a 80-as és 90-es valamint a 2000-es évek elejének sztárjai húznak mezt ismét.

– A Fehér Miklós Emlékgála immáron hagyomány Győrben, egy esemény amellyel a sportot, a futballt és az egykori kiváló sportolót tisztelő és kedvelő emberek évről évre számolnak. A gála egyszerre állít emléket egy nagyszerű győri sportembernek, nyújt igazi sportélményt, és szolgálja a jótékony célokat. Azt hiszem, ez a rendezvény a fair play megtestesítője is lehet, minden benne van, amiért a sportot szeretjük – nyilatkozta Borkai Zsolt, a MOB elnöke, aki a gála fővédnöke is egyben.

– Aki közelebbi kapcsolatban van a focival, az pontosan tudja, hogy miért jelent nagy élményt a ma már hagyományos decemberi program. Fehér Miklós emlékéhez méltóan ez a gála a sport szeretetéről, a barátságról, a jó hangulatról, és a jótékony célok megvalósításáról szól. Kívánom, hogy a korábbi évekhez hasonlóan övezze nagy érdeklődés a kezdeményezést, és szerezzen maradandó élményeket a pályán lévőknek és a lelátókon ülőknek egyaránt! – tette hozzá Bolla Péter, az MLSZ GYMS Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke.

– 2015-ben már hetedszer szervezzük meg a Fehér Miklós Nemzetközi Emlékgálát. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik ebben az évben is mellénk álltak és támogatásukkal hozzájárultak ennek, a már hagyományosnak és jó hírűnek tekinthető, magas színvonalú rendezvénynek a létrejöttében. Örülök, hogy ismét támogatni tudjuk a régióban az újszülöttek életeinek a megmentését valamit méltóan tiszteleghetünk Miki emléke előtt – véli Peczár László, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány elnöke, aki külön köszönetét fejezte ki idén is a Fehér családnak, hogy segítségükkel megszervezhette ezt a fociünnepet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik