Hírek

Mediterrán történetek…

Ma déli túrákat teszünk...

Avellino-Virtus Entella 1!

A zöldek egyre jobb formát mutatnak, ma is nyerhetnek a középcsapatok randevúján…
Attilio Tesser vezetőedző megtalálta a közös hangot a játékosokkal, így a gyenge rajt után most már a középmezőnybe jöttek fel a csikók. 25 egységük van jelenleg, otthon, a Stadio Partenio-Adriano Lombardiban 5-2-2 a mérlege, ehhez 17-12-es gólkülönbség párosul. Trottáék három bajnokit húztak be zsinórban, igaz, ezek nem rangadók voltak. A keretben egy belső védő és egy középcsatár sérült, eltiltott nincs.
A Virtus Entella eddig remek szezont produkál, az előkelő 8. helyen állnak 28 ponttal – ez a pozíció a végelszámolásnál play offot érne. A halványkék-fehérek 2-3-4-es vendégsort hoztak eddig össze, igyekeznek zártan védekezni, viszont tán emiatt is kevesebb energiájuk marad a támadásokra. Gólkülönbségük a 9 túrán 5-9. A gyengébb rajt után pazar sorozatot toltak, két hete megszakadt hosszú veretlenségi sorozatuk (Pescara, 2-0), viszont legutóbb már megint nyertek (Vicenza, 4-1). A keretben egy balbekk és egy középső középpályás sérült.
A hazaiak jó formában vannak, erős a támadójátékuk, és ez ma három pontot érhet. Tippünk így: 1-es!

Arisz Limasszol – Pafosz 1!

A hetedik helyezett Arisz a kiesés elkerüléséért küzdő Pafoszt fogadja a ciprusi bajnokság 16. fordulójában. A vendégek nincsenek túl jó formában. Az együttes nyolc mérkőzés óta képtelen nyerni. Legutóbb októberben tudta legyőzni (3-0) a kieső helyen álló Achnas csapatát. A hazaiak három meccs óta veretlenek: két döntetlen és egy győzelem a mérleg. Az Arisz esélyeit növeli, hogy a Pafosz idegenben rendkívül gyengén teljesít. Hét bajnoki találkozójából ötöt elvesztett, míg kétszer döntetlent játszott. A hazaiak otthon három győzelem és két iksz mellett kétszer kaptak ki. A listavezető AEK Larnaca és az ötödik Omonia Nicosia tudott három ponttal távozni az Arisz otthonából. A két csapat legutóbb márciusban találkozott egymással, akkor 2-2-es döntetlen született. Most mi hazai sikerre számítunk.

Olvasói sztorik