Hírek

Freiburg és Real!

Ma egy német és egy spanyol meccset választottunk...

Freiburg-1860 München 1!

A feljutásra esélyes házigazda nem hibázhat a szezonzárón a kiesőjelölttel szemben.
A Freiburg a 2. helyen áll a Bundesliga II-ben. A klubnál kimondott cél a visszajutás az élvonalba, eddig ennek megfelelően is teljesítenek a piros-feketék. A gárda elképesztő mennyiségben termeli a találatokat, 18 mérkőzésen már 40-szer voltak eredményesek a fiúk. Remek igazolásnak tűnik a Brémától szerződtetett Nils Petersen: a támadó már 15 gólt vágott a pontvadászatban.
Christian Streich együttese 35 egységet zsebelt be eddig, otthon 6-2-1-es sort produkált. A társulat remek formát mutatott, három meccset nyert meg zsinórban, viszont legutóbb rangadót veszített Nürnbergben. Az üldözőkkel szemben még így is 5 pont az előnye, ám a nyugodt télhez feltétlenül szükség lenne ma a győzelemre. Jó hír, hogy lejárt az eltiltása az egyik védekező középpályásnak, így most már csak egy jobb hátvédre, egy középpályásra (csapatkapitány) és egy támadóra nem számíthat a szakvezetés.
A “kismünchen” az idén is botrányosan szerepel, nem tanult tavalyi hibájából… Akkor nagy nehezen, osztályozón vívta ki a bennmaradást a bajor alakulat, az idén viszont féltáv után 14 egységgel, az utolsó előtti, azaz kieső pozícióból várhatja a folytatást.
Idegenben még nyeretlenek Okotie-ék, viszont hajlamosak remizni (0-5-4). Egy egészen pozitív novembert pocsék december követte, két vereséget szenvedtek el otthon Benno Möhlmann fiai. És akkor, hogy tetézzük a bajt, még a kupából is kizúztak, miután 2-0-ra kikaptak az Allianzban a Bochumtól.
Az alakulat bajban van tehát, több okból is. A keretben négy bekk sérült, egy védekező középpályás, egy balszélső, egy jobbszélső és egy egy center is sérült!
Az elmúlt években rendre a Freiburg győzelmével ért véget a két együttes randevúja. És ma sem lesz másként! Szerintünk a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Real Madrid-Rayo Vallecano (0-2) 1!

Össze-vissza verheti a királyi gárda a darazsakat!
A múlt héten nagy fricskát kapott a Real, ma bosszút állhat a fővárosi kiscsapaton…
A királyiaknál szokás szerint áll a bál: Benitez állása egyre bizonytalanabb, a múlt heti vereség lapinformációk szerint betette a kaput (Villarreal, 1-0). A hófehérek a 3. helyen állnak a La Ligában, 30 pontjuk van, lemaradásuk immár 5 egység a Barca-Atletico páros mögött. A Bernabeuban 5-1-1 a mérlegük, a katalánoktól kaptak ki, a Malagával nem bírtak. A többi ellenfél kapitulált. A formájuk ingatag, egyelőre nem képesek Benzemáék a kiegyensúlyozott teljesítményre. A keretben Varane és Carvajal sérült.
A Rayo fáradtan, de boldogan érkezik városi riválisához: a darazsak ugyan 3-1-re kikaptak a hétközi kupameccsen, de idegenbeli góllal továbbjutottak a Getafe ellen. A fehér-pirosak egyébként nincsenek jó passzban, 14 ponttal kieső helyen állnak, vendégként pocsékok (1-1-5), három vereségből fordulnak a mai ütközetre. A keretben az elsőszámú kapus, két bekk és egy középpályás sérült.
A Realnak muszáj lesz nyernie, és szerintünk – csakúgy, mint tavaly és tavalyelőtt – alapos verésben részesíti a városi riválist. Tippünk kettes hendi!

Olvasói sztorik