Hírek

Hazai továbbjutók!

Ma kupázunk Spanyolországban és Hollandiában!

Villarreal-Huesca (0-1) 1!

Az első meccsen meglepetésre kikapott az élvonalbeli együttes (3-2), ma azonban neme bosszút áll ellenfelén!
A Villarreal remek szezont fut, az 5. a La Ligában, otthon félelmetes mutatóval (6-1-1) – vasárnap épp a Real Madridot verte. Marcelino mester együttese az Európa Ligában is továbbjutott, tehát nem lehet panasz a sárga tengeralattjáró teljesítményére. A kupameccs első felvonásán Bakambuék némiképp tartalékos összetételben léptek pályára, ám ez sem indokolta, hogy kikapjanak. Végig futottak az eredmény után, ám a hajrában hiába futballoztak emberelőnyben dos Santosék, nem sikerült az egyenlítés. Ma is több helyen változik a Madrid-verő együttes, de a klubnál fontos a kupa, így erős alakulattal lépnek pályára a sárgák az El Madrigálban.
A Huesca a másodosztályban a bennmaradásért küzd, Anquela mester együttese otthoni gyengélkedése miatt van bajban. A piros-kékek egy gyengébb bajnoki sorozatot az Almeria elleni idegenbeli győzelemmel zártak le. A gárda keretében lesznek hiányzók: két középpályás sérült, egy bekket pedig kiállítottak az első mérkőzésen, így most eltiltását tölti.
Az odavágón minden ideálisan alakult a Huesca szempontjából: gyors vezetés, majd az egyenlítést követően két percen belül egy értékesített tizi, majd a hajrában megint gól. Ma viszont azt gondoljuk, hogy a Villarreal nem követi el még egyszer ugyan azt a hibát, mint két hete. A házigazda kézben tartja majd a meccset, és legalább kettővel veri másodosztályú riválisát. Tippünk tehát hendis H!

Feyenoord-Willem II (0-1) 1! +2.5!

A rotterdamiak jutnak tovább a párharcból – gólos meccsen verik a tilburgiakat!
A Feyenoord jól teljesít az idei bajnokságban, a piros-fehér-feketék a 2. helyen állnak, két pont a lemaradásuk mindössze a listavezető Ajax-szal szemben. A De Kuip-ban fantasztikusan szerepelnek Kuyték, 7-1-0-ás mérlegükhöz 20-4-es gólkülönbség társul. Kramerék formájára nem lehet panasz, a november eleji hágai vereség óta nem kaptak ki, két iksz mellett háromszor győztek. A kupában eddig csak otthon léptek pályára, Giovanni van Bronckhorst fiai még gólt sem kaptak, az előző körben az Ajaxor ütötték ki a továbbjutástól. Egy balbekk sérült, két eltiltottja lesz majd, de nem a kupában, hanem a bajnokságban.
A Willem az alsóházban állomásozik, két egység az előnye az osztályozós Twentével szemben. Mostanság jobban megy a gárdának, négy mérkőzés óta nem kapott ki, de idegenben még így is összességében gyenge (1-3-4).
A tilburgiak két idegenbeli fellépésen vannak túl a sorozatban, egy kiscsapat után a Go Ahead-nél nyertek. A keretben vannak fontos hiányzók, elsősorban a középpályán és a támadószekció jobb oldalán vannak kimaradók.
A Feyenoord otthon könyörtelen, és a kupában sem ismer majd kegyelmet. Várhatóan legalább kettővel veri a Willem alakulatát. Tippünk így hendis H és +2.5!

Olvasói sztorik