Hírek

Augsburgból San Sebastianba…

Ma megint kupázunk...

Augsburg-Borussia Dortmund Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

A Német Kupa nyolcaddöntőjében két, jó formában lévő együttes találkozik. Gólváltással számolunk…
Egyre jobb a hangulat a WWK ARENA-ban: az Augsburg egyre jobban teljesít, két bajnokit nyert meg egymás után, közben pedig sikerrel vívták meg a belgrádi El-meccset, így továbbjutottak csoportjukból a legjobb 32 közé.
Markus Weinzierl alakulata a pocsék rajt után tehát kezdi összekapni magát, a Bundesligában négy meccsen 10 egységet húzott be, így el is mozdult a kiesőhelyről. A fehér-pirosak a hétvégén a hajrában bevitt góllal gyűrték le a Schalkét – ez is a gárda erejét mutatja. A kupában eddig az Elversberget és a Freiburgot búcsúztatták.
A keretben vannak sérültek, minden csapatrészben lesznek hiányzók.
A Borussia a második helyről várhatja a Bundesligában a folytatást. A sárga-feketék a hétvégi bajnokit sikerrel vették, 4-1-re ütötték ki a Frankfurtot. 16 mérkőzésen 46 gólt rúgtak Thomas Tuchel fiai, akik idegenben is erősek (5-1-2). A támadósor káprázatos, Aubameyang pazar szezont fut, viszont a védelem olykor hajlamos a betlizésre. Az EL-ben otthon buktak ugyan a sárga-feketék, de így is továbbjutottak a kieséses szakaszba. A keretben Durm, Sahin és Reus sérült.
A vendégek tűnnek esélyesebbnek, viszont a gólváltásban nagyobb értéket látunk. A hazaiak jó passzba vannak, egy gólra mindenképpen jók lehetnek. Tippünk tehát: Mindkét csapat szerez gólt: IGEN!

Real Sociedad-Las Palmas 1!

Az új edzővel eddig jól mennek a baszkok, a kupában is ledolgozhatják hátrányukat…
Az első meccsen a kanárik nyertek 2-1-re.
Mindkét együttes gyengélkedik a La Ligában, a hazaiak már edzőt is váltottak, Eusebio mester fel is pörgette Veláékat. A bajnokságban felkúsztak a középmezőnybe, az Anoetában 2-3-3-at tudnak, legutóbb otthon győztek az Eibar ellen, majd pontot hoztak a Getafétől. A keretben vannak sérült védők, de a híradások szerint erős csapattal állnak ki a kék-fehér csíkosak a visszavágóra.
A Las Palmas újonc a La Ligában, egyelőre kieső helyen állnak a szigetlakók a bajnokságban. Otthon veszélyesebbek, pontjaik zömét Gran Canarián szerzik: 3-2-3-as hazai sor mellett 0-2-5 a vendégmérlegük. A sárga-kékek egy rossz sorozatot zártak le a minap a Betis legyőzésével – a 93. percben vitték be a három pontot érő találatot a hazaiak. A csapatban két fontos hiányzó van: egy bekk és egy középpályás. Ők ma sem lehetnek ott a társaikkal. A bajnokságban a hét végén az Espanyolhoz mennek, majd az év végén a Granadát látják vendégül – ezek nagyon fontos ütközetek lesznek a bennmaradás szempontjából.
Azt gondoljuk, hogy a Real Sociedad megnyeri a mai összecsapást, sőt, a továbbjutásra is esélyesek Graneróék…

Olvasói sztorik