Hírek

Hazai továbbjutók

Két Király Kupa meccset választottunk ezúttal...

Espanyol-Levante 1!

Két döntetlen után ma nyerhet az edzőt váltó Espanyol a kupavisszavágón…
Lassan már unja egymást a két együttes: néhány napon belül immár harmadszor randevúznak egymással, ezúttal a Power8 Stadium-ban. Az első kupameccs és a bajnoki is 1-1-gyel végződött. Az első felvonáson Mamadou a barcelonaiaknak szerzett vezetést, de Roger a hajrában egalizálta az eredményt.
Egyik alakulat sincs jó formában. Az Espanyol áll jobban valamelyest, 17 pontos a bajnokságban, de közel áll a veszélyes zónához, ezért menesztették is Sergiót. Otthon 3-2-2-es sorával átlagos. Sergio mester alakulata szinte teljes kerettel készülhet, csak egy jobb bekk sérült.
A Levante egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, az utolsó a La Ligában, a hét végén kiesési rangadót buktak el a bordó-kékek a Granadával szemben hazai környezetben. A formája nem jó, október közepe óta csak egy bajnokit nyertek Rubiék. A valenciai alakulat idegenben is gyenge (1-2-4), és ráadásul a védelmében lesznek hiányzók.
Azt gondoljuk, hogy a két iksz után az Espanyol győz. A Levantének fontosabb lesz a bajnokság, ma kiszáll a kupából. Tippünk így: 1-es!

Sevilla-Logrones (0-1) 1!

Az első meccsen eldőlt a továbbjutás, ennek ellenére ma örömfocit várunk a házigazdától.
A harmadosztályú alakulat pályaválasztásával 0-3 lett az eredmény az első mérkőzésen az Estadio Las Gaunas-ban.
A Sevilla rosszul rajtolt a hispán élvonalban, ám Unai Emery együttese mostanában már jó teljesít. Fel is jöttek a déliek a 7- helyre, formájuk biztató, hazai mérlegük pedig 6-0-2 – a két vereség még az elején csúszott be. A nemzetközi porondon is érintettek Gameiróék: a BL-től búcsúztak ugyan, de az EL-ben folytathatják majd a küzdelmeket tavasszal. A keretben vannak hiányzók, elsősorban a védelemben és a középpályán, de így is erős csapattal tud kiállni a szakvezető.
A Logrones a harmadosztályban a harmadik, van esélye a feljutásra. A gárda kiegyensúlyozottan teljesít idegenben is (5-2-2), és feltűnően kevés gólt kap. 17 bajnokin 9-szer mondott csődöt a védelem. Carlos Pouso számíthat az alapcsapatára, de azért így is kemény túra vár a piros-fehér-feketékre.
A Ramon Sanchez Pizjuan-ban minden ellenfél megszenved: igaz lesz ma a Logronesre is, amely minden bizonnyal legalább kettővel kikap élvonalbeli riválisától. Tippünk tehát: hendis H!

Olvasói sztorik