Hírek

Hazai sikerek a rangadókon

Ma egy spanyol és egy olasz meccs kerül fel a tipplapukra...

Atletico Madrid-Athletic Bilbao 1!

Rangadót rendeznek a La Ligában: azzal számolunk, hogy a házigazda folytatja remek sorozatát…
A spanyol élvonalban a 2. fogadja a 7. helyezettet. A hazaiak remek formát mutatnak, a bajnokságban szeptember vége óta veretlenek, négy nyertes meccsből érkeznek a mai ütközetre. Közben a BL-ben sem hibáztak Simeone mester fiai, nagy sikert arattak a Benfica vendégeként, így a csoport első helyén végeztek. A matracosok védelme nagyon stabil, a Vicente Calderonban csak négy gólt kaptak. Igaz, a támadósor sem szórja meg az ellenfeleket, eddig csak egy találkozójukat nyerték meg két góllal. Most 32 egységnél járnak, otthon pedig 5-1-1 a mutatójuk. A keret nem lesz teljes, Jackson Martinez és Tiago sérült.
A baszkok a gyengébb rajt után kezdik rendezni soraikat, szeptember vége óta csak egy bajnokit veszítettek el (Granada, 2-0), a múlt vasárnap viszont nem bírtak a San Mamesben a vendégként különösen gyenge Malagával (0-0). Az EL-ben csoportelsőként jutottak tovább Susaetáék, belefért az is, hogy csütörtökön Bilbaóban csak 2-2-re végezzenek az AZ Alkmaarral. Ernesto Valverde legénysége 21 pontos, vendégként 2-2-3-as átlagos sort tud felmutatni. Az élcsapatok közül eddig csak a Villarrealnál járt, ott ki is kapott… A keret nem lesz itt sem teljes: a Malaga ellen kiállított San Jose eltiltását tölti, Muniain tuti, hogy kihagyja a találkozót, de a kapus Iraizoz, és a középpályás Ibai Gomez szerepeltetése is erősen kérdéses.
A fővárosiak otthon masszívak, a baszkok a nagyok ellen eddig nem sokra mentek. Ma sem járnak sikerrel. Torresék otthon tartják a pontokat, tippünk így: 1-es!

Napoli-AS Roma 1-es és +2.5!

A bajnoki botlást ma kijavítja a házigazda, a botladozó, edzőváltás előtt álló farkasok alig ha ússzák meg vereség nélkül…
Sarri mester együttese harcban áll a bajnoki címért. A Napoli 15 mérkőzésen 31 egységet gyűjtve a 3. a Serie A-ban. A San Paolóban félelmetesek a halványkékek (6-1-0), csak az első hazain veszítettek pontokat még a Samp ellen. Mertensék hosszú ideig őrizték veretlenségüket, ám a múlt héten Bolognában megégtek Insignéék: a házigazda 3-0-ra elment, a hajrában későn ébredt a gárda, Higuain duplája már csak az eredmény kozmetikázásához volt elegendő (3-2). Az argentin támadó pazar formában van, már 14 találatot termelt a bajnokságban.
Hamsikék közben az EL-ben száz százalékos mutatóval jutottak tovább a csoportjukból, csütörtökön lengyel riválisukat oktatták tartalékos összetételben (Legia, 5-2).
A keretben csak Gabbiadini sérült, de lehet, hogy leülhet a padra a középpályás.
Az AS Románál nem mennek jól a dolgok. A farkasok botladoznak a bajnokságban, a BL-ben pedig egy szerény döntetlennel is sikerült kivívniuk a továbbjutást: 0-0-ra végeztek a BATE-vel szemben, de szerencséjükre a Leverkusen nem verte meg a Barcát, így a 2. helyen becsúsztak a nyolcaddöntőbe. Rudi Garciával tulajdonképpen már mindenki elégedetlen, a franciát állítólag azért nem küldték el eddig, mert túl sokat kellene fizetnie a klubnak bánatpénz gyanánt…
Florenziék a Serie A-ban a 4. pozíciót foglalják el 28 ponttal, vendégként 3-3-2-es szeszélyes mérleggel. A formájukkal vannak bajok, nem is kicsik: a Bologna-Atalanta-Torino hármas ellen mindössze két egységet húztak be… Pjanicék nem futballoznak jól, a védelem elképesztő bakikra képes. A keretben gervinho szerepeltetése bizonytalan, Torosidis, Strootman és Totti sérült, Salah bevetésére viszont van remény.
A Napoli és a Roma is 30-30 találatot jegyzett eddig a bajnokságban. Az over/under mérlegük 9/6 és 9/6. Ma is várunk találatokat, no és azért a forma miatt mindenképpen hazai sikert.

Olvasói sztorik