Hírek

EL-gólok mindenütt!

Ma felszabadult játékot várunk a csapatoktól...

Ajax-Molde +2,5! 1!

Az amszterdamiak sorsa már nem a saját kezükben van: nem elég nyerniük, a Fenernek ki kellene kapnia otthon a Celtictől…
Az A-csoportban rendesen borult a papírforma: a sokak által előre lesajnált Molde megnyerte az első négy meccsét, így bebiztosította magának a továbbjutást. A három “nagy” meg küzdhet a fennmaradó egy pozícióért. Ebben a küzdelemben a törökök állnak a legjobban. A kvartett így fest 5 játéknap után: 1. Molde 12, 2. Fenerbahce 8, 3. Ajax 6, 4. Celtic 2.
Az Ajax a holland bajnokságban 15 fordulót követően vezet, gólkülönbsége 43-9, tehát nem kímélik a piros-fehérek az ellenfeleiket. Az Amsterdam ArénAában 6-0-1 a mérlegük (26-5), csak a PSV nyert náluk, de annak már jó ideje. A formájuk rendben van, a minap a Heerenveent ütötték ki. Az EL-ben már nem ment ilyen jól, otthon csak két remire futotta erejükből: a skótokkal 2-2-re, a törökökkel 0-0-ra végeztek Fischerék.
Frank De Boer vezetőedző nem számíthat valamennyi játékosára a találkozón, a védő Kenny Tete eltiltását tölti majd, Sinkgraven sérült volt, El Ghazi és Bazoer azonban már csereként beszállt a hétvégi bajnokin.
A Molde számára már véget ért a bajnokság, a norvég együttes csak a 6. helyen zárt, nagy csalódást okozva a drukkereknek. Az EL-szereplés valamelyest gyógyírt jelent a kékeknek, de azért összességében nem ilyen szezonról álmodtak Ole Gunnar Solskjaerék. A hajrát jól megnyomták Elyounoussiék, de ez is csak a szép búcsúhoz volt elegendő. A támadósorra nem lehetett panasz, 30 bajnokin 62 találatot vittek be, de a gárda képtelen volt a kiegyensúlyozott teljesítményre.
Az EL-ben nagyon bekezdtek Forrenék, nyertek idegenben a skótoknál és a törököknél is, egyetlen vereségüket otthon szenvedték el két hete a Fenertől. Az Ajax-szal az odavágón 1-1-re végeztek Helstadék. A keretben egy fontos hiányzó lesz, Knut Olav Rindarøy (bekk).
Az amszterdamiaknak menniük kell előre, a Molde pedig tét nélkül, felszabadultan futballozhat. Szerintünk három találat simán benne van a meccsben, mi erre fogadunk. Tippünk így: +2.5!

Athletic Bilbao-AZ Alkmaar +2.5!

A baszkok erősek az előrejátékban, a hollandok hajlamosak belemenni az adok-kapokba – találatokkal számolunk!
Az L-csoportból a baszkok továbbléptek, a hollandok kiestek, a Partizan ma meccsel az Augsburgban, a találkozó tétje a 2. pozíció, amely tavaszi folytatást ért a nemzetközi porondon.
Ernesto Valverde együttese négy meccset megnyert, csak épp Alkmaarban kapott ki. A San Mamesben a szerbeknek ötöt, a németeknek hármat vágtak Susaetáék. A La Ligában a 7. pozíciót foglalják el a csíkosak, otthon 4-1-2-es a mérlegük, vasárnap nem bírtak a Malagával, sőt, még gólt sem sikerült rúgniuk Adurizéknak. (Befolyásolta az ütközetet, hogy San Jose már a 19. minutumban pirosat kapott.)
Iturraspéék formája összességében rendben van, csak egy granadai vereség rontja a képet, de azóta már nyertek megint Soláék. A keretbe voltak visszatérők a közelmúltban, így egyre nagyobb a variációs lehetősége a rutinos trénernek. Az uefa.com tájékoztatása szerint Ibai Gomez, Iñigo Lekue és Muniain szerepeltetése kérdéses.
Az AZ nagyon gyenge szezont fut, a bajnokságban csak a 10., a mutatott játéka és a formája is borzalmas. John van den Brom fiai legutóbb a Hágától kaptak ki otthon, tovább süllyedve a gödörben. A piros-fehérek védelem nem állt össze, a pontvadászatban 24 kapott gólnál járnak, de az EL-ben is becsúszott már 11 – 5 mérkőzésen…
Henriksenékre még várnap kemény meccsek az idén, úgyhogy nem kizárt, hogy a mai ütközetre nem is pörögnek fel teljesen a fiúk. A csatár Fernando Lewis sérült, a két védő, Ridgeciano Haps és Jop van der Linden edzéseket hagyott ki, szerepeltetésük kérdéses.
A baszkok a minap nem rúgtak gólt a Katedrálisban – ma pótolják ezt a hiányosságukat. A szellős holland védelem ellen nem lesz nehéz dolguk a hazaiaknak – három találat lesz a kilencven perc során! Tippünk így: +2,5!

Olvasói sztorik