Hírek

Hazai sanszok…

Ma irány Isztambul és Madrid!

Galatasaray-Astana (0-1) 1!

A török sztárcsapatnak jót tett az edzőváltás, ma kettővel verhetik az idegenben harmatos kazahokat…
A C-csoportban a legfontosabb dolog eldőlt, a Benfica és az Atletico Madrid kéz a kézben továbblépett, viszont a 3., s így az El-t érő hely sorsa még kérdéses. Az utolsó játéknap előtt a Galatasaray áll jobban, a törökök négy pontig jutottak, míg aktuális ellenfelük csak háromig. A hazai siker és a döntetlen török örömöt ér, viszont, ha nyer az Astana, akkor az isztambuliak számára véget ér a nemzetközi kupakaland.
A török csapat eseménydús napokat élt meg, edzőt váltottak, átmenetileg Claudio Taffarel ült le a padra, majd jött Mustafa Denizli, aki immár harmadszor irányítja a sárga-pirosakat. A tréner idegenbeli iksszel mutatkozott be, majd pénteken alaposan elverték a Bursasport. Dzsudzsákék egy órán át jól tartották magukat, utána viszont hengereltek Podolskyék – a vége 3-0 lett.
A Turk Telekom Arénában az Atleticótól kikaptak Burak Ylmazék, viszont a Benfcát megverték. A gárdában eltiltott nem lesz, Altintop, Denayer és Lional Carole sérült.
Az Astana megnyerte a kazah pontvadászatot, november eleje óta nem játszott bajnokit, már csak a BL-ben érdekelt. A brigád megállta a helyét a nemzetközi porondon, otthon kimondottan jól tolták Foxiék, mindhárom ellenfelükkel remiztek. Vendégként már ennyire nem voltak veretesek, a Vicente Calderonban négyet, Lisszabonban kettőt kaptak, be még nem találtak idegenben. A kerete hazai szint erős, Stanimir Stoilov vezetőedzőnek nincsen eltiltottja, és az alapemberek bevetésre készen állnak. Ha ma nyer az Astana, akkor folytathatja az El-ben.
Ezt azonban nem gondoljuk, a törökök hazai környezetben félelmetesek tudnak lenni, erősebb a keretük, ráadásul az új edző érkezése jót tett a brigádnak. Az az érzésünk, hogy a Galata behúzza a három pontot, és legalább kettővel veri a kazahokat. Tippünk így hendis H!

Real Madrid-Malmö Az 1. csapat nyer és összesen több mint 3,5 gól születik a mérkőzésen

A királyiak már tuti csoportelsők, ma megint nem kegyelmeznek…
A Real Madrid 13 pontjával vezeti, sőt, már meg is nyerte az A-csoportot. Mögötte a PSG áll, a gallok már ugyancsak ott vannak a legjobb 16 között. A 3., ezez EL-t érő pozícióért még nyílt a verseny az egyaránt három-három pontos Sahtar és a Malmö között.
A madridiaknál a vesztes El Classico után sem higgadtak le a kedélyek, a kupában bakiztak nagyot a klubnál, így hiába a cadizi siker, elképzelhető, hogy véget ért Jeséék menetelése a kiírásban. A hét végén aztán rendezték a soraikat a fehérek, a Getafét játszi könnyedséggel verték (4-1), jó hír a drukkereknek, hogy a zsarolási ügybe keveredett Benzema ismét betalált, ráadásul nyomban kétszer.
A keretben továbbra is vannak hiányzók, Benitez nem számíthat Carvajalra, Ramosra és Varane-ra, Marcelo bevetésre kérdéses.
A Malmő már letudta bajnoki kötelezettségeit, a gárda gyengén szerepelt az idén, esélye sem volt a címvédésre, a kékeknek be kellett érniük az 5. hellyel, amely óriási csalódást keltett. Age Hareide távozik majd a posztjáról, ez lesz az utolsó tétmeccse a gárdánál.
A svéd együttes nem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani az idén, mikor elkapták a fonalat Rosenebrgék, gyorsan becsúszott néhány vereség. A keretben lesznek hiányzók, Bengtsson, egy kezdő bekk eltiltott lesz, Molins (középpályás) és Azinovics (cserekapus) sérült, Wiland az elsőszámú hálóőr is edzéseket hagyott ki, de ő azért várhatóan vállalni tudja majd a fellépést.
A Realnak bizonyítania kell, hogy a Barca elleni csúnya vereség csak kisiklás volt. A Malmö nem lesz extrán motivált, ráadásul nincs játékban. A Bernabeuban nagy vereségbe is beleszaladhatnak a kékek. Sokgólos hazai győzelmet várunk!

Olvasói sztorik