Hírek

Két erős hazai…

A holland és a spanyol élvonalban leltünk két jó tippre...

Willem II-Cambuur 1!

A tilburgiak jobb formában vannak, ők nyerhetik a kiesési rangadót…
Klasszikus kiesési rangadót rendeznek ma délután a Willem II Stadionban: a 15. fogadja a 17. helyezettet. Ami a hazaiakat illeti, nos, ők 14 fellépésen 11 egységig jutottak. Otthon nem félelmetesek (1-3-3), csak az Utrechtet verték, de nem mostanában. Viszont mintha összekapták volna magukat a fiúk, előbb a PSV-t szorongatták meg hazai környezetben (2-2), majd jó játékkal győztek a csetlő-botló Twenténél (1-3). Jurgen Streppel vezetőedző tavaly masszív középcsapatot rakott össze, az idén viszont eddig elmarad a teljesítmény a várakozástól. A csatársor elkapta a fonalat, Zivkovic, Andersen és Falkenburg egyaránt jó formát mutat – ma is várunk tőlük gólokat. A keretben egy belső védő és két jobbszélső hiányzik – a pótlásukat olybá tűnik, sikerül megoldaniuk a fehér-feketéknek.
A Cambuur nagyobb bajban van aktuális riválisánál. A sárgák 7 egységgel az utolsó előtti, osztályozós helyen állnak. Még nyeretlenek (0-7-7), idegenben 0-3-3-at tudnak. A formájuknál tán csak a védelmük rosszabb… 14 bajnokin 38-szor kapituláltak Henk de Jong fiai, aki alatt egyre melegebb a kispad. Ám egyelőre nem történt váltás, noha a múlt hétvégén a nagy rivális, sereghajtó De Graafschap is nyerni tudott a Cambuurstadionban (2-3). A rossz szereplésre adhat egyfajta magyarázatot, hogy többen is sérültek a keretben, de azért ilyen gyenge produktumra nem nagyon gondolt a klubvezetés. Nem bevethető két belső bekk, egy jobbhátvéd, valamint egy rutinos jobbszélső. Elől még mindig a rutinos nigériai támadótól, Bartholomew Ogbechétől várják a találatokat, az “öreg” öt gólt már bevert, de egyedül kevésnek tűnik…
Nem lesz ma egyszerű dolga a Cambuurnak Tilburgban. Az az érzésünk, hogy folytatódik a vendégek vesszőfutása, a pontok pedig a Willemnél maradnak. Tippünk így: 1es!

Real Sociedad-Eibar 1!

A házigazdának fel kell zárkóznia a tabellán, ehhez nyernie kell ma!
David Moyes-nak kitelt a becsülete San Sebastianban (is). Az Evertonnal nagyszerű eredményeket elérő tréner a manchesteri bukta után kapott lehetőséget baszkföldön, de ezzel a sansszal sem tudott élni a skót szakember.
A kék-fehér klubnál a Las Palmasnál elszenvedett vereség tette be a kaput. Érkezett Eusebio, akinek remekül sikerült a bemutatkozása. A csíkosak 2-0-ra verték a Sevillát az Anoétában. Aztán ellátogattak a Camp Nou-ba, ahol papírforma vereséget szenvedtek, majd csütörtökön a kupában is hátrányba kerültek a kanáriknál (Las Palmas, 2-1).
Most a bajnokságban a 15. 12 egységgel, a kiesők 10-nél járnak, tehát felettébb izgalmas Brumáék helyzete. Az Anoétában 1-2-3-as a mutatójuk, csak a Sevillát gyűrték le.
A keret nem lesz teljes, közel sem: a középpályás Ruben Padro eltiltott, sérült a támadó, Jonathas, a középpályáról Zurutuza, a védelemből pedig Raul Navas és Zaldua.
Az Eibar a szezon meglepetés csapata, a piros-kékek az előkelő 8. helyen állnak, 20 pontjukból kilenc származik idegenből (2-3-1). A társaság eddig mindössze három vereséget szenvedett el – a három nagyágyútól, tehát szégyenkezésre semmi oka. Jose Luis Mendilibar vezetőedző nem igazolt rosszul a nyáron, ám ilyen kiegyensúlyozott produktumra nem nagyon lehetett számítani.
Ami Bastosék formáját illeti: a múlt hétvégén 2-0-ra kikaptak otthon a Realtól, majd a hétközi kupaforduló is vereséggel zárult, nem is akármilyennel: a Ponferradina 3-0-ra kalapálta el a piros-kékeket.
A keret nem lesz teljes, Escalante, egy fontos középpályás eltiltását tölti, a hatgólos Borja Baston is edzéseket hagyott ki, csak úgy, mint Verdi, az egyik támadó-középpályás.
A Real Sociedadnak muszáj nyernie, és az új edzőjével erre képesnek is tartjuk. Tavaly 1-0 lett a vége, most is el tudunk képzelni valami hasonló eredményt…

Olvasói sztorik