Hírek

Valencia-Barcelona

Ma az Inter-Barca párost favorizáljuk...

Valencia-Barcelona (1-0) 2!

Új edzővel és elképesztő tartalékosan sem tudja megállítani a Barcát a Valencia!
Ezer sebből vérzett, illetve vérzik a Valencia. Az egykor szebb napokat látott alakulat gyengélkedik a La Ligában, és a BL-ben tudta bebiztosítani a továbbjutását, miután a Gentnél és a Zenitnél is kikapott.
A bajnokságban csak a 9. helyen állnak a denevérek, a Mestallában 3-3-0-a mérlegük, vendégként 2-1-4. Otthon nem bírtak a Depor-Betis-Las Palmas trióval, ami egyértelmű kudarcnak számít. Nuno Espirito Santo vezetőedzőnek egyre melegebb lett a pite, és miután a múlt hétvégén Sevillában is pont nélkül maradtak a fehér-feketék, a tréner felajánlotta lemondását, amit el is fogadott a vezetőség.
Az utódot gyorsan megtalálták Valenciában: Gary Neville ül le a padra. Nagy kihívás az egykori remek hátvédnek, ugyanakkor benne van a pakliban a leégés veszélye is. A Barca után érkezik majd a Lyon…
A gárda szerdán idegenben nyert kupameccsen, a továbbjutás meglesz, de a játék dadogott a Baracaldo ellen is (1-3).
A keretben rengeteg a hiányzó. A kapuban Diego Alves, a védelemben Mustafi és Barragan, elől Rodrigo, Piatti és Negredo sérült. Ehhez jön hozzá a Sevillában kiállított Javi Fuego és Cancelo – egy védekező középpályás és még egy bekk… Ennyi hiányzót azért nehéz pótolni.
A Barcelona is kupázott a héten, a B-csapat 6-1-gyel küldte haza a Villanovense együttesét. A katalánok nagyszerű formában vannak, 33 ponttal vezetik a La Ligát, a BL-ben is simán továbbléptek, a Suarez-Messi-Neymar trió ellenállhatatlan. Idegenben azért már botlottak Dani Alvesék (4-0-2), de nem mostanában. A vígói és a sevillai zakók még szeptember végén, október elején csúsztak be. Azóta szárnyalnak Luis Enrique fiai.
Hosszú ódákat zenghetnénk még a gránátvörös-kékek teljesítményéről, ám aki látta Bartráékat futballozni a közelmúltban, egyetért velünk: fölösleges tiszteletköröket futni, ez a Barca más dimenzió…
Douglas, Rafinha és Sergi Roberto sérült.
A denevéreknél nagy a kapkodás, s noha új edző érkezett, a tartalékos házigazda nem tudja megállítani a szárnyaló katalánokat. Tippünk így hendis V!

Inter-Genoa 1!

A nápolyi vereség után visszatér az Inter a helyes útra…
Fontos mérkőzést veszített el vasárnap este az Inter Nápolyban: a házigazda 2-1-re nyert a majdnem egy órát emberhátrányban töltő kék-feketék ellen. A hajrát nagyon megnyomták a milánóiak, ám már nem jutott idő egyenlítésre.
De a Mancini-legénységnek így sem kell szégyenkeznie idei teljesítménye miatt, hiszen a déliek mögött a második helyen állnak 30 egységgel. A San Siróban 5-1-1-es mérleget hoztak össze, gólkülönbségük 9-4 – csak a Fiorentinától kaptak gólt, igaz tőlük négyet. A keret erős, a védelem szervezett, egy négyes győzelmi sorozat szakadt meg Nápolyban, tehát a formára sem lehetett panasz. A hátsó alakzatot nagyon összepakolta az ősz hajú tréner, aki ezúttal a kiállított Nagamotóra nem számíthat, rajta kívül Vidic, Santon és Kondogbia sérült. Az állomány “mélységét” mi sem bizonyítja jobban, hogy a San Paolóban csak a padról szállt be Jovetic és Bibiany, de Felipe Melónak, Palaciónak, vagy éppen Ranocchiának még ez az öröm sem adatott meg…
A Genoa szállította a legutóbbi forduló meglepetését azzal, hogy otthon képes volt kikapni a Carptól. A piros-kékek pedig addig masszívak voltak saját pályájukon – nem úgy idegenben, ahol három iksz mellett négyszer kikaptak. Az említett találkozó kimenetelét nagymértékben befolyásolta a házi gólkirály, Pavioletti korai kiállítása. A támadó ma eltiltását tölti így, rajta kívül a védelemből Munoz és Marchese sérült.
Gasperini együttesének kellenének a pontok, mert 16 egységével csak a 15. – a vonal alatti Bologna 13-nál jár. Az idén még fogadják a feljövőben lévő Bolognát, majd elmennek Rómába a farkasokhoz – egyik menet sem ígérkezik könnyűnek…
Az Inter erősebb kerettel rendelkezik, ráadásul a Genoa idegenben gyenge, és eltiltott lesz házi gólkirálya. A pontok Milánóban maradnak, tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik