Hírek

Hazai és gólok!

Ma irány a másodosztály!

Nürnberg-Paderborn 1!

A frankok lendületben vannak, visszatér házi gólkirályuk is. A gyengélkedő Paderborn alig ha tudja feltartóztatni a házigazdát…
A hazaiak két, a vendégek egy éve estek ki a legmagasabb osztályból. A Nürnbergnek tavaly esélye sem volt a visszajutásra, a piros-feketék a középmezőnyben végeztek pocsék idegenbeli teljesítményük miatt. Az idén már jobbak az esélyeik, legalább is ami a 3., play off hely megszerzését illeti: a Lipcse-Freiburg páros elszakadt a mezőnytől, és bár még sok van hátra a pontvadászatból, nem lesz könnyű befogni őket.
René Weiler vezetőedző csapata jelenleg a 6., 16 meccsen 24 pontig jutva. A támadósorral nincsen baj, a védekezéssel annál több. 31-25-ös gólkülönbséget hoztak össze Polakék 16 fellépés alkalmával. Otthon, a Grundig Stadionban még veretlenek, bár sokat remiztek (4-4-0). A formájuk viszont rendben lévő, a kezdeti döcögés után összeszedték magukat a fiúk, szeptember közepe óta csak egyszer kaptak ki, utolsó két mérkőzésüket megnyerték, nehéz ellenfelekkel szemben.
Sokan féltették Breckóékat a múlt heti, St. Pauli elleni idegenbeli mérkőzéstől, mivel idegenben egyrészt nem túl masszívak Schöpfék, másrészt a házi gólkirály, Burgstaller eltiltását töltötte. Ehhez képest sima négyest hintettek taktikus játékkal a frankok.
Jó hír a szakmai stáb számára, hogy a támadó visszatérhet, újabb eltiltott nincs a keretben. A sérült egy középső hátvéd és egy jobbszélső, de őket eddig sikerült pótolni.
A Paderborn utolsó lett a Bundelsiga 1-ben tavaly, most pedig a 2-ben is a tabella hátsó felében tanyázik. Váltottak már edzőt a kék-feketék, Stefan Effenberg érkezése jót tett a gárdának, de csak rövid ideig. Visszatért a régi forma, most már csak a 16., osztályozós helyen állnak 16 egységgel.
A brigád idegenben 2-0-5-öt tud felmutatni a formája pedig gyenge: négy bajnokin nem nyert sorozatban, három iksz mellett egy vereség csúszott be. A múlt héten otthon kiesési rangadón csak egy pontot szereztek Saglikék az 1860 München ellen egy őrült meccsen (4-4).
Egy középcsatár még mindig eltiltott, egy balhátvéd és egy jobbszélső pedig sérült.
A Nürnberg lendületben van, a Padernborn pedig bajban, védelme szétesőben, legutóbbi két fellépésén nyolcszor kapituláltak. A házigazda támadósora veszélyes, visszatér a gólkirály is. Ebből hazai siker lesz. Tippünk így 1-es!

Telstar-Top Oss +2.5!

A középcsapatok találkozójától találatokat várunk, hármat mindenképpen!
A Telstar áll jobban, a 11. 19 ponttal, 4-3-1-es hazai mérleggel. A gárda formája hullámzó, hazai sikert idegenbeli vereség követte. Otthon eddig minden fellépésén betalált, és csak háromszor úszta meg kapott gól nélkül. A keretben nincs eltiltott, Tissoudali, a nyolc találatnál járó házi gólkirály jó formában van. Michel Vonk együttesének over/under mutatója 12/4.
A Top Oss 15 mérkőzésen szerzett 15 pontjával a 15. Idegenben 2-1-4 a mutatója, tehát nem sokkal rosszabb, mint otthon (2-2-4). Sőt, kevesebb találatot kapnak a piros-fehérek, gólkülönbségük távol otthonuktól 8-12. Összességében az over/under statisztikájuk 10/5. A keret nem lesz teljes, egy középpályás és egy támadó hetek óta sérült.
A TATA Steel Stadionban az esetek nagy részében gólgazdag meccset vívott egymással a két együttes az elmúlt esztendőkben. Az az érzésünk, hogy ezúttal sem szakítanak a hagyományokkal – jön a +2.5-ös opció!

Olvasói sztorik